Zagreb: Ured za zdravstvo danas dobio optužni prijedlog protiv Šimunovića

PROČELNIK Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar popodne je izvijestio da je taj Ured tek na današnjoj konferenciji za novinare došao u posjed dopisa Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu u kojem se navodi da je protiv Ivana Šimunovića, ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe Centar, podnesen optužni prijedlog.

Šimunović je osumnjičen za malverzacije s novcem preminulih umirovljenika i s nabavom potrepština za dom, ali je još uvijek na mjestu ravnatelja Doma Centar.

Šostar napominje da je odmah zatražio od predsjednika Upravnog vijeća Doma da sazove žurnu sjednicu vijeća, raspravi o tom dopisu i postupi sukladno Statutu Doma i ostalim zakonskim propisima.

Pomoćnik ministra rada i socijalne skrbi Nino Žganec danas je ustvrdio da je to Ministarstvo obavilo inspekcijski nadzor u tom Domu još u siječnju 2002., kad je utvrđeno da je ravnatelj Ivan Šimunović učinio niz nepravilnosti. Protiv njega je u ožujku 2002. podnesena kaznena prijava, a kazneni je postupak u lipnju ove godine pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo.

Pročitajte više