Zagreb: Vojnim nožem opljačkao 28 trgovina

ZAGREBAČKA policija uhitila je razbojnik za kojeg sumnja da je u posljednjih pet mjeseci u Zagrebu opljačkao 28 trgovina uz prijetnju vojničkim nožem.

Policija je danas izvijestila da je uhitila 30-godišnjeg razbojnika "fantoma" koji je, kako kažu, utjerivao strah, prijetio nožem i pljačkao trgovine na užem području grada.

Sumnja se da je uhićeni počinio 28 razbojstava u razdoblju od kraja listopada 2002. do kraja veljače 2003. u kojima je opljačkao novac i robu u vrijednosti oko 45 tisuća kuna.

Prema tvrdnjama policije, uhićeni bi maskiran ulazio u trgovine i prijetio prodavačicama vojnim nožem, te iz blagajni krao novac i bonove za mobitele.

Sumnja se da je na području Novog Zagreba počinio 21 razbojstvo, u Susedgradu i Trešnjevci po dva i na Trnju tri razbojstva.

U policiji kažu da su prateći stanje kriminaliteta i porast broja kaznenih djela razbojstava uz prijetnju vojnog noža zaključili da nije riječ o slučajnosti, već o razbojniku koji na uhodan način pljačka. Stoga su, kako kažu, posljednjih mjeseci poduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji - opservacija, zasjeda i prismotri, kojima su "pokrivali" područje na kojem su se učestalo događala razbojstva.

Tako je 28. veljače 2003. godine oko 19,40 sati policija nakon razbojstva u trgovini Ivan u naselju Sopot u blizini pronašla i legitimirala osumnjičenika kod kojega su pronađeni opljačkani predmeti, vojni nož i "sredstva za maskiranje".



Pročitajte više