Zagrebački holding bez najave uklonio kontejnere za staru odjeću

Ilustracija: Pixsell/Igor Kralj

NESTANAK kontejnera za otpadni tekstil diljem Zagreba primijetili su proteklih tjedana građani koji se njima koriste za odlaganje stare odjeće, a na upit Indexa iz podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga potvrdili su da su uklonili dio spremnika.

"Dio spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog tekstila uklonili smo s javnih površina, s lokacija na kojima smo imali pojave učestalih uništavanja ove vrste spremnika i pojave otpadnog tekstila razbacanog oko spremnika", odgovorili su iz Službe za odnose s javnošću podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga. Pritom dodaju kako apeliraju na građane da to ne rade. "Neka nam zeleni otoci ostanu uredni", poručuju iz Zagrebačkog holdinga.

Dolazak proljeća i sezone proljetnog čišćenja ormara zasigurno će mnoge Zagrepčane dovesti do situacije da se zapitaju kamo sa starom odjećom i posteljinom te s ostalim tekstilom koji više neće koristiti.

Otpadni tekstil u reciklažna dvorišta

Stoga smo upitali nadležne gdje građani mogu odlagati otpadni tekstil sada kad je Čistoća bez najave s gradskih ulica uklonila spremnike za odlaganje otpadnog tekstila.

"Otpadni tekstil mogu predati u sva naša reciklažna ili mobilna reciklažna dvorišta kojih u ovom trenutku imamo 18 na području grada", odgovorili su na naš upit iz Zagrebačkog holdinga.

Iako se na mnogim mjestima u Zagrebu često može primijetiti raznovrsni otpad razbacan oko kontejnera za komunalni otpad, plastiku i papir, ipak još srećom nije primijećeno da su djelatnici gradske Čistoće počeli uklanjati i te kontejnere, kao što su učinili s kontejnerima za tekstil.

Pročitajte više