Gradonačelnik Zaprešića: Zahvalit ćemo tinejdžerima koji su spasili bebu. Hvala im

Foto: Zeljko Lukunic, Neva Zganec/PIXSELL

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk iz HDZ-a razgovarao je s N1 o slučaju bebe koja je pronađena u kanti za smeće u Zaprešiću kasno sinoć.

"Jasno je da smo svi u gradu bili osupnuti ovim događajem. Važno je da je život spašen. Riječ je o gradu u kojemu sva djeca imaju mjesto u vrtiću.

Ako će ovo dijete danas-sutra biti u Zaprešiću, imat će besplatan vrtić. Ne mogu se sjetiti da je ovakvih slučajeva bilo. … Sve je dobro što se dobro svrši, ali to je život", kaže Turk za N1.

Gradonačelnik o tinejdžerima koji su spasili bebu: Od srca im hvala

"Gradske službe će naredni tjedan na primjeren način zahvaliti tinejdžerima koji su svojom brzom reakcijom zapravo spasili život nesretne bebe. Od srca im hvala. Veseli nas da je dječak dobro, da je zdrav i želim mu svako dobro u vremenu koje slijedi", rekao je gradonačelnik Zaprešića.

 

Kako je danas izvijestila PU zagrebačka, koja provodi kriminalističko istraživanje ostavljene bebe u kontejneru, novorođenče su pronašli 17-godišnjak i 18-godišnjak koji su se vraćali s treninga te da su mu svojom brzom i kvalitetnom reakcijom spasili život.

Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti kazala je da je PU zagrebačka stopostotno učinkovita kada su u pitanju kaznena djela ubojstava i teških ubojstava.

"I u ovom slučaju naša profesionalnost ide u smjeru traženja uzroka i okolnosti pod kojima se zbio događaj i tko je sve u njemu sudjelovao", napominje Goatti.

"Dječak je u trenutku pronalaska bio star sat - dva"

Policija je ranije izvijestila kako je novorođenče pronađeno u ponedjeljak oko 23 sata u Zaprešiću te je prevezeno u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je u stabilnom stanju, odnosno nije životno ugroženo.

Voditeljica Odjela neonatologije KB-a Sveti Duh Rebeka Ribičić u utorak je medijima potvrdila da je novorođenče dobrog zdravstvenog stanja, a trenutno se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

"Riječ je o dječaku koji je u trenutku pronalaska bio star svega sat - dva. Na dječaku nisu pronađeni znaci vanjskih ozljeda, a krv koja je bila na djetetu je majčina krv od poroda. S dječakom se postupa kao i sa svakim drugim novorođenčetom, uz pojačane mjere opreza jer se ipak radi o specifičnim uvjetima početka života", rekla je Ribičić.

Pročitajte više