Zbog "Insajdera" srpski grad Lazarevac oblijepljen osmrtnicama za B92

SRPSKI grad Lazarevac jučer je bio oblijepljen osmrtnicama na kojima su poimence, kao ožalošćeni, navedeni glavni urednik B92 i autori poznate emisije "Insajder". 

Ovi su plakati nastali nakon serijala o zlouporabi u rudarskom bazenu Kolubara. Plakati upereni protiv B92 prvi put su se u Lazarevcu pojavili prije dva tjedna, kada je počelo emitiranje "Insajdera" na ovu temu. Otada, isti se scenariji ponavlja svakog utorka.

Lokalna policija ne zna tko stoji iza ovakvog poziva na nasilje, dok je predsjednik Općine Branko Borić u kratkom telefonskom razgovoru za B92 kazao kako ne zna da je grad izlijepljen novim plakatima protiv B92 i da lokalni DSS ne stoji iza toga, ali je odbio dati izjavu za B92.

Pravni zastupnici B92 kažu da će podnijeti prijavu protiv NN lica, ali napominju da je policija samo u jednom od mnogobrojnih slučajeva otkrila počinitelje. Jedan od njihovih pravnih zastupnika Slobodan Kremenjak vjeruje i kako su ovog puta, osim novinara B92, krajnja meta prijetnji svjedoci koji bi mogli govoriti o zloporabama u Kolubari.

Svaki serijal "Insajdera" uvijek su pratile razne reakcije i bezuspješni pokušaji diskreditacije i zastrašivanja.

Pročitajte više