Kako odabrati: Individualni ili grupni sport?

Foto: Shutterstock

LJETO je pri kraju, kalendarski još i ne, ali što se vremenskih prilika tiče svakako. S obzirom na to da smo četvrta nacija po pretilosti i da se svijest o potrebi za fizičkom aktivnosti i pravilnom prehranom postepeno podiže postavlja se sljedeće pitanje: Koju fizičku aktivnost izabrati?

Najčešće biramo između individualnog ili grupnog vježbanja. Smatram da izbor prvenstveno ovisi o osobnosti pojedinca. Često se susrećem s izjavama da je teretana dosadna i to pogotovo od polaznica. Donekle se i mogu složiti da ako nemaš neki program po kojem radiš, pratiš svoj napredak iz treninga u trening vodeći dnevnik treninga i prehrane i može biti monotono. Pogotovo još ako smo trening sveli na tri, četiri sprave. Nije rijetkost da i uz sve prije navedeno, osoba nema ono nešto što bi je tjeralo pa traži pomoć u vidu osobnog trenera ne bi li je dotični/dotična ganjali po spravama.
 
U individualnom sportu bilo da je riječ o teretani, biciklizmu, trčanju ili bilo kom drugom sportu treba imati ono nešto u sebi što te ganja da ideš preko granica pa i više.
 
S druge strane, tu je široka ponuda grupnih treninga tipa kettlebell, cross fit, funkcionalni ili pak neki borilački u kojem se često trenira u paru ili u grupi koja jednostavno zna "povući" te vas dodatno motivirati i izvući maksimum iz vas. Kod grupnog treninga bih rekao i da je od velikog značaja instruktor koji vas još dodatno motivira i "nabrijava" cijelu grupu da da svoj maksimum. Nedostatak je što smo terminom vezani za trening.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naravno da će pri odabiru presuditi još neki faktori kao što su sama atmosfera, kvaliteta treninga te ukupan dojam koji će sam prostor i osoblje ostaviti na vas. Dobra strana svega je što većina pružatelja usluga daje prvi trening gratis pa bez ikakve obaveze možete odraditi prvi trening i odlučiti se je li to za vas ili ne.
 
Što god odlučili, nećete pogriješiti! Važno je da se krećete!
 
Izvor: Fit-team
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara