Tražiš nešto novo? Isprobaj Crossfit!

Tražiš nešto novo? Isprobaj Crossfit!

Foto: Shutterstock

TEMELJ Crosssfita su zabavni, kratki i intenzivni treninzi. Ovaj sustav razvijen je u Americi prije nekoliko godina, te je u vrlo kratko vrijeme postao popularan u cijelom svijetu.

Za izvođenje vježbi koristi se mali broj rekvizita koji se upotrebljavaju na desetke načina, stoga je ovaj način fitnessa, uz teretanu, izvediv i kod kuće ili u prirodi.

Ono što Crossfit čini boljim izborom od vježbanja na spravama u teretani jest činjenica da se u ovom slučaju za svaku vježbu koristi cijelo tijelo, te fokus nije na samo jednom mišiću.

Cilj Crossfita je optimiziranje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, a kako bi što prije postali zdraviji i snažniji bitno je pravilno izvoditi što veći broj vježbi u određenom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vježbe se rade tri dana zaredom, nakon čega je preporučeno uzeti dan odmora. Također je bitno konstantno mijenjati vježbe, kako se tijelo ne bi naviklo na iste pokrete.

Crossfit je najčešći odabir onih koji se žele dovesti u vrhunsku formu ili smršaviti u kratkom vremenskom roku, a tu je i preporučena, no ne i nužna Paleo dijeta uz koju se još brže dolazi do željenih rezultata. Upute dijete su jednostavne – potrebno je jesti sve ono što je čovjek konzumirao prije 10 tisuća godina(prehrana bogata voćem, povrćem, orašastim plodovima, ribom i mesom, dok se sve prerađene namirnice izbjegavaju).

Za vježbe koje smo danas odabrali trebaju ti prostirka za vježbanje, medicinka teška 1 ili 2kg(možeš koristiti i neki drugi predmet slične težine), te dva utega(bučice) težine 2 i 5 kg.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara