Zaboravljeni rekvizit: Zategni cijelo tijelo vijačom

Zaboravljeni rekvizit: Zategni cijelo tijelo vijačom

Foto: Shutterstock


PRESKAKANJE užeta je aktivnost koju ste većina vas isprobali kao djeca u školi ili ste se s njom kratko susreli za vrijeme dok ste se bavili nekim sportom. Međutim, odrasli rekreativci jako malo koriste vijaču u svom treningu, koja je postala gotovo potpuno zapostavljen rekvizit u fitness centrima. Neki možda preskakanje vijače smatraju više dječjom aktivnošću, ali zapravo je ona vrlo intenzivna i teška. I dok mnogi od vas mogu umjereno trčati ili biciklirati 15-ak minuta, preskakanje vijače istim tempom zadalo bi vam puno veće probleme, a možda ne bi uspijeli ni tako dugo izdržati.

Kod preskakanja vijače sudjeluju gotovo svi mišići na tijelu. Možda ste u dobroj formi i radite vježbe snage, ali isprobate li malo intenzivniji trening s vijačom, zasigurno ćete drugi dan osjetiti upale na nekim mišićima za koje niste ni znali da postoje. HIIT trening s vijačom dokazano pvoljno utječe na hormone koji nam pomažu u sagorijevanju masnih stanica, a prednost takvog treninga je što se može napraviti bilo gdje, u malo vremena koristeći samo jedan rekvizit.

Izdvojite 20-k minuta i isprobajte jedan intenzivan trening vijačom kojim ćete potrošiti više kalorija nego radeći druge ktivnosti dvostruko vremena više. Uz to, učvrstit ćete mišiće core-a koji sudjeluju u svakom skoku.

Zagrijavanje

3 minute preskakanja s obje noge

Nakon zagrijavanja izmjenjuju se sljedeći načini preskakanja:

preskakanje s obje noge -30 sekundi-

Tekst se nastavlja ispod oglasa
-pauza 30 sekundi-
preskakanje na jednoj nozi -30 sekundi-
-pauza 30 sekundi-
preskakanje na drugoj nozi -30 sekundi-
-pauza 30 sekundi-
preskakanje svakom nogom naizmjence - 30 sekundi-
-pauza 30 sekundi-
(za naprednije) dvostruki krugovi vijačom -30sekundi
-pauza 2 minute-

Ukoliko ste u nešto lošijoj formi, produžite vrijeme odmora između intervala rada. Ponavljajte krug 15-20 minuta, a ovaj trening napravite 2-3 puta tjedno i već brzo vidjet ćete prve rezultate.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara