Zašto angažirati osobnog trenera?

Zašto angažirati osobnog trenera?
Foto: Shutterstock
 
MNOGI polaznici fitness centara vježbaju na svoju ruku, bilo muškarci ili žene. Pojam osobnog trenera često se smatra nepotrebnim, što dovodi do nepravilnog vježbanja, slušanja raznih nestručnih online savjeta, praćenja najnovijih dijeta i sl. 
 
Angažman osobnog trenera može biti jako dobra stvar za vas posebice ako ste:
 
Novi vježbač
 
Novim vježbačima savjetujem angažman osobnog trenera zbog pravilnog učenja vježbi koje će se izvoditi u treningu, stručnog nadzora i ispravljanja greški tijekom izvođenja te upijanja novog znanja za kasnije samostalno vježbanje.

Želite smršaviti ili povećati mišićnu masu 
 
Mnogi među nama smatraju da mogu veoma jednostavno smršaviti ili povećati svoju mišićnu masu, no isto tako izgubljeni kilogrami se brzo vraćaju a stečena mišićna masa zna splasnuti. Zbog takvih situacija osobni trener je idealna stvar jer će imati konstantan nadzor nad vašom "dijetom" koju će on dizajnirati po vašim individualnim potrebama, konstituciji tijela te ciljevima koje imate.

Manjak volje ili motivacije za trening 
 
Ako patite od gore navedenih stvari, osobni trener biti će tu da vas "gura" u treningu, podržava te daje savjete i pobrine se da odradite kvalitetan trening. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patite od neke bolesti ili ste imali ozljedu 
 
Ako patite od nekih bolesti ili ste imali ozljedu angažman osobnog trenera je must do za vas. Osobni trener će znati kako pristupiti osobama koji imaju problem poput vašeg, dati će pravilne savjete i brinuti se da ostvarite rezultate.

Prezaposleni ste da biste samostalno dizajnirali svoj program prehrane i  treninga? 
 
Imate naporan posao, obitelj kod kuće te hrpu obaveza? Osobni trener je idealan izbor za vas. Ne samo da ćete moći odraditi kvalitetan trening već ćete dobiti individualizirani program prehrane kao i trening, a osim toga trener će se pobrinuti za sve ostale sitnice!

Ne vidite rezultate...
 
Iako ste dugo u teretani i vježbate nekoliko godina, čini vam se da rezultati izostaju. Izdvojili ste novce za preskupe dodatke prehrani, mjesečnu članarinu u teretani uvijek plaćate na vrijeme no jednostavno nije to to... želite vidjeti svoj trud i znoj u ogledalu. 
 
Angažirati osobnog trenera u ovoj situaciji je odličan potez. Trener će moći analizirati vaš dosadašnji trening, dodatke prehrani te samu prehranu i vidjeti gdje griješite. Napravit će izmjene u vašem programu, pogreške u vježbanju će ispraviti i vi ćete vidjeti rezultate!
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara