Zbog ovih biste osam razloga mogli osjećati umor tijekom treninga

Zbog ovih biste osam razloga mogli osjećati umor tijekom treninga
Foto: 123RF

​OSJEĆATE li se često umorno, letargično, slabo ili bez poleta tijekom treninga? Možda su se počele pojavljivati i misli poput onih "ne mogu ja to". Ako ste se počeli tako osjećati, ne brinite se, vjerojatno je problem lako rješiv, ali najprije morate utvrditi razlog.

Active donosi popis osam najčešćih razloga zbog kojih se osjećate umorno tijekom treninga

1. Trenirate li preintenzivno? Ako svaki put trenirati do iznemoglosti, vrlo je vjerojatno da će vaše tijelo nakon nekog vremena trebati odmor pa ni energija neće biti na zavidnoj razini.

2. Spavate li dovoljno? Bez dovoljna sna, vaši će treninzi biti usporeni i monotoni. 

3. Jedete li dovoljno i kvalitetno? Ako ne unosite dovoljno makronutrijenata, i to u pravilnom omjeru, teško ćete postići pravu razinu energije.

4. Pijete li dovoljno tekućine? Ispijanje dovoljno tekućine prije i poslije treninga izravno može utjecati na količinu energije.

5. Stižete li obaviti sve obaveze u danu? Ako je vaš dnevni raspored prenatrpan, trening će izgledati više kao fizički posao, a ne trenutak za opuštanje.

6. Jeste li emocionalno iscrpljeni? Emocionalna energija usko je povezana s fizičkom. Ako ste iscrpljeni, vjerojatno nećete moći dati sve od sebe na treningu.

7. Promjena vremena? Vjerovali ili ne, nešto tako bezazleno može utjecati na vaš trening. Vrijeme ne možemo mijenjati, ali možemo mu se prilagoditi.

8. Previše ste samokritični? Ako stalno i pretjerano sami sebi govorite da nešto ne možete, velika je vjerojatnost da ćete uskoro početi i vjerovati u to.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara