Anina seksi kuhinja: Piletina s povrćem i desert s jabukama

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas izabrale super recept za ukusnu piletinu s povrćem i mascarponeom, a prije nego počnemo s božićnim kolačima, ovu subotu vam donosimo jednostavan desert od jabuka. Dobar tek!

Piletina s povrćem
 
Potrebno:
 
6 pilećih bataka 
 
1 luk
 
500 g cherry rajčica
 
1 celerova stapka
 
4 žlice mascarponea
 
2 žlice svježe sjeckanog bosiljka
 
2 češnja češnjaka
 
Priprema:
 
U tavi na maslinovom ulju popecite pileće batke, koje ste začinili solju i paprom. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane. Luk narežite, ali ne presitno. U loncu na maslinovom ulju zažutite narezani luk i dodajte narezan češnjak i celer, cijele ili prepolovljene cherry rajčice, žlicu bosiljka i lovorov list pa dinstajte desetak minuta. Maknite povrće s vatre pa dodajte mascarpone i ostatak bosiljka. U posudu s povrćem stavite piletinu i kuhajte još dvadesetak minuta, dok meso ne bude potpuno mekano.
 
Desert od jabuka s bademima
 
Potrebno:
 
6 jabuka
 
6 žlica smeđeg šećera
 
žličica cimeta
 
žlica maslaca 
 
sok jedne naranče
 
za koricu: 
 
2 žlice maslaca
 
1/2 šalice smeđeg šećera 
 
1/2 šalice brašna 
 
1/2 šalice sjeckanih badema, lješnjaka ili pistacija
 
Priprema:
 
Ogulite jabuke i izrežite ih na četvrtine. Narančin sok pomiješajte sa šećerom  i cimetom te njime prelijte jabuke. Keramički kalup premažite maslacem  i rasporedite jabuke u njega. Pecite ih pokrivene folijom na 180°C 20 minuta. Za to vrijeme napravite tijesto za koricu tako da pomiješajte brašno, šećer, maslac i sjeckane bademe. Kad dobijete grubo tijesto namrvite ga preko pečenih jabuka. Vratite u pećnicu te  pecite još 20 minuta, dok korica ne porumeni. Poslužite toplo sa sladoledom od vanilije.
 
Pssst! Ana nosi točkasti grudnjak by Lisca!
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara