Anina seksi kuhinja: Polpete od bakalara i Panforte

Foto: Filip Dizdar 

DRAGE naše Rouge kuharice, polako se pripremamo za nadolazeće blagdane pa smo tako za vas pripremile recepte za ukusne polpete od bakalara, koje su savršene za badnjak i Panforte- božićni kruh s kandiranim voćem. Želimo Vam dobar tek!
 
Polpete od bakalara
 
Potrebno:
 
500 g fileta bakalara
 
2 jaja
 
2 krumpira 
 
luk
 
3 češnja češnjaka
 
Priprema:
 
Filete narežite na rezance i skuhajte ih u slanoj vodi. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i zgnječite, dodajte mu narezani luk, češnjak, peršin i začine. Kad se riba ohladi i ocijedi na masnom papiru, usitnite ju, odvajajući zalutale kosti. Dodajte jaja pa umijesite smjesu rukama. Oblikujte polpete i pržite ih u dubokom ulju dok ne potamne s obje strane. Pustite da se ocijede na papirnim ubrusima te servirajte uz povrće.
 
Panforte
 
Potrebno:
 
20 dkg lješnjaka i badema
 
25 dkg kandiranog i sušenog voća (po želji)
 
10 dkg brašna
 
15 dag šećera
 
5 dkg meda
 
cimet, klinčić, muškat
 
Priprema:
 
Zagrijte pećnicu na 190°C. Šećer i med otopite na vatri. Ostale sastojke promiješajte te ulijte otopljeni šećer s medom. Na dno kalupa stavite papir za pečenje i pecite oko 30 minuta. Kada se kolač ohladi pospite ga s puno šećera u prahu.

 Pssst! Ana nosi seksi crveni kompletić iz Lisca Opal kolekcije!

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara