"Dinamo vraća dug HDZ-u"

POTPREDSJEDNICA SDP-a Željka Antunović smatra kako "HDZ zloupotrebljava sport u političke svrhe koristeći se vrhunskim sportašima u svojoj predizbornoj kampanji". Pri tome nije mislila samo na pojavu vrhunskih hrvatskih sportaša u spotovima "glasajte za HDZ", već i na najnoviji Dinamov oglas "HDZ u srcu".

"Posljednjih nekoliko dana Hrvatska je zasuta spotovima u kojima politiku HDZ-a veličaju birani i uspješni sportaši. Nismo se tome previše začudili. Možda je doista HDZ zaslužan za njihove rezultate pa vole Ivu Sanadera. Imaju ljudi na to pravo", smatra Antunović dodajući kako "svaka čast sportašima  pa čak i onima koji nastupaju za HDZ te svaka čast njihovim rezultatima.  Mi smo ipak uvjerenja da s time nema ništa Ivo Sanader, već su ti rezultati nastali kao rezultat njihova odricanja, rada i zalaganja u koje nije ulagala država nego njihovi roditelji. Međutim, ističući vrhunske sportaše, HDZ skriva svoju nesposobnu i koruptivnu vlast", zaključila je Antunović.

"Dinamo im i ima zbog čega biti zahvalan"

"Međutim, iznenađenjima nikada kraja. Cijeli jedan veliki klub, Dinamo, zahvaljuje HDZ-u. A imaju i zašto. Svi znamo koliko je poreznog duga oprošteno profesionalnim klubovima i klupskim menadžerima, pa je i u redu da mu zahvaljuju. Vraćaju mu dug - on njima daruje novac umirovljenika, radnika i nezaposlenih, oni njemu poklanjaju podršku na izborima. Čini nam se da će na ovim izborima HDZ-u biti ipak manje zahvalni birači nego igrači jer biračima nitko ne otpisuje račune za struju i ne oslobađa ih poreza", izjavila je Antunović.

Antunović smatra kako "s obzirom na količinu i agresivnost HDZ-ovih predizbornih poruka sportskog tipa, izgleda da je to jedini HDZ-ov izborni program". "Kad već nemaju radnih rezultata i izbornih programa vjeruju da će im sportaši dobiti izbore", ocijenila je potpredsjednica SDP-a.

"Od klubova traženo da među svojim sportašima skupe potpise zahvale i podrške HDZ-u"

S obzirom da je konferenciju za novinare održala u Splitu, "u kojem nedostaje 18 školskih sportskih dvorana, a djeca nemaju gdje učiti plivati", Antunović je podsjetila je kako "HDZ ne štedi na izgradnji sportskih arena i organizaciji glamuroznih sportskih natjecanja, koja si ne mogu priuštiti ni puno bogatije nacije".

"Kruha i igara! Pravog sporta, samo ako služi Sanaderu. Svaka čast sportašima i njihovim rezultatima, ali iza njih se skriva nesposobna i koruptivna vlast. Međutim, ni to im nije dovoljno. U politikantsku igru korumpiranog HDZ-a uvučeni su i Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski plivački savez. Zato dajemo na uvid javnosti dopis koji je iz Saveza upućen klubovima i koji o političkoj zloupotrebi sporta od strane dužnosnika sportskih organizacija i HDZ-a govori više od bilo kojeg iznesenog argumenta. U tom dopisu administrativni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza, na inicijativu HOO-a, traži od klubova da među svojim sportašima skupe potpise zahvale i podrške HDZ-ovom ministru Draganu Primorcu", rekla je Antunović, zaključivši da "ako je i od HDZ-a, previše je".

I.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara