Lincoln Novog doba

LINCOLN će na skorašnjem NAIAS-u predstaviti studiju kojom najavljuje uvođenje novih prestižnih modela, ali i potpuno nove linije motora.

Lincoln MKR je studija coupea s četiri vratiju koju karakterizira potpuno novi dizajnerski izraz. Vizualno prestižan, Lincolnov novitet je napredan i u pogledu mehanike.


Pokreće ga potpuno novi 3.5 V6 twin-turbo benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva usuglašen sa šest-stupanjskim automatskim mjenjačem. Razvija preko 415 KS i 542 Nm, a osim benzina može koristiti i etanolsko (E-85) gorivo. 

Na automobilu su u većoj mjeri korišteni prirodni materijali. Tako je interijer većim dijelom izveden u kombinaciji kože i hrastovine, a može se naći još i mohera (tepisi) te pjene na bazi soje (punjenje sjedala).


Petmetarska limuzina postavljena na 21-inčne kotače nudi jedinstven ugođaj vožnje. Dio zasluga svakako ide i na račun staklenog krova, kao i inovativnog osvjetljenja interijera  u ledeno plavoj boji.

"Elegant simplicity" je slogan kojeg će se u budućnosti držati Lincoln i njegovi dizajneri. On podrazumijeva reinterpretaciju standardnih dizajnerskih nazora, ali i otvorena vrata za moderne tehnologije kao što su LED svjetla, automatizirani sustav otvaranja vrata i sl. Sudeći po viđenome to bi moglo ispasti jako dobro.


M.N.

Pročitajte više