Mansoryjeva ekstravagancija za zlatne dečke

POSEBNE izvedbe Bugattijevog Veyrona su rijetke upravo kao i sami "standardni" automobil, a kada se uređivanja (ponovno) najbržeg produkcijskog automobila primi poznati švicarski tuner Mansory, tada je zagarantirana apsolutna ekskluziva.

Naime, Mansory Bugatti Veyron Linea Vincerò d'Oro, kako glasi puno ime ovog modela, doživio je nakladu samo jednog jedinog primjerka, a tako će i ostati. Tko ga je naručio i koja mu je cijena za sada ostaje nepoznanicom.

Tehničke informacije su također šture, no zna se kako je snaga Veyronovog pogonskog sklopa podignuta na 1.109 KS, i to preinakama ECU-a te unaprjeđenjem ispušnog sustava.

No, unatoč dodatnoj snazi naglasak kod ove izvedbe Veyrona je na tzv. styling doradama. Tako je cjelokupna karoserija ovog automobila izrađena od poliranih ugljičnih vlakana u koje je, radi dojma, ugrađen i bakar.

Još veći dokaz luksuza predstavljaju ukrasi od zlata i to na naplatcima, prednjoj ponešto izmijenjenoj maski, oko svjetala te na kvakama. Interijer je ukrašen na sličan način, a tu je i posebno LED osvjetljenje putničke kabine koje dodatno pridonosi "zlatnom" dojmu.

Nadalje, Mansoryjevi stručnjaci su Veyronu dodali aerokit koji uključuje nove branike, veće otvore za zrak straga te difuzor izrađen od ugljičnih vlakana.

Pročitajte više