Topless Mini već dogodine?

MINI manija trese tržište automobila. U BMW ne žive na lovorikama već planiraju o daljnoj proširenji game još jednom atraktivnom izvedbom. Mini u izvedbi bez krova na tržište bi trebao stići u pravo vrijeme, na proljeće iduće godine.

Osim platnenog krova, cabrio izvedba se neće previše razlikovati od klasičnog modela. Isti motori, ista oprema, možda poneka nova boja i naravno viša cijena.

Oni koji se ne mogu strpiti, mogu svoj Mini preurediti kod specijaliziranog tunera, Bespoke Convertibles, ili kupiti već «obrađeni» model. Cijena starta sa 27.500 € za model One, a Cooper je 2.400 € skuplji.

Tuner garantira izvrstan užitak i samo lagani povjetarac do brzine od 130 km/h. Za one nesklone ručnom sklapanju krova opcionalno se nudi i električno otvaranje krova po cijeni od 2.350 €. Tada se Mini skida u topless za samo 16 sekundi. 

Iduće ljeto glavni hit u mediteranskim odredištima biti će roadsteri i mali kabrioleti. Peugeot 206 CC dobija ljutu konkurenciju u obliku nekoliko atraktivnih modela. Uz već spomenuti Mini Cabrio, Ford će nas uveseliti modelom StreetKa, a Citroen Plurielom.

Pročitajte više