Anne Hathaway priznala da je sreća što njezin film o Barbie nikad nije snimljen

Foto: EPA

Malo ljudi zna da je Anne Hathaway umalo uskočila u ulogu Barbie. Naime, 2017. godine, nakon što je Amy Schumer odustala od Barbie projekta navodeći "koliziju rasporeda" kao razlog, otkrilo se da bi lik planetarno popularne lutke trebala tumačiti Hathaway. Datum izlaska filma pod redateljskom palicom Alethee Jones trebao je biti u svibnju 2020., no projekt se nikad nije ostvario.

To je omogućilo producentskoj tvrtki Lucky Chap da uvjeri Warner Bros da im dopusti da preuzmu film, u kojem je Margot Robbie dobila glavnu ulogu, a režirala ga je Greta Gerwig.

Ipak, Hathaway ne žali za propalim projektom, već je u nedavnoj epizodi podcasta Happy Sad Confused imala samo riječi hvale za ljetni blockbuster, koji je oživio slavnu lutku i usput srušio sve rekorde. 

"Film je bacio cijeli svijet u ekstazu. Ovo je bila prava verzija filma - toliko energije, toliko iščekivanja, toliko emocija. Tako da smatram srećom to što film nije snimljen prije nekoliko godina", kaže Hathaway. 

Slavna glumica pohvalila je i glumu kolegice Margot Robbie: "Margot je jednostavno uzvišena, točka. Ono što ona radi kao kreativna osoba i producentica tako je uzbudljivo i inspirativno. Plešući i svjetlucajući film je probio toliko stereotipa i mitova da je to fantastično."

Cijeli podcast s Anne Hathaway možete pogledati u nastavku.

 

Pročitajte više