Novi dokumentarac o Celine Dion pokazat će kako pjevačica živi sa zloćudnom bolesti

Screenshot: Youtube

DOKUMENTARAC o jednoj od najpoznatijih pjevačica svih vremena dolazi na Amazon. Dokumentarni film pod nazivom I Am: Celine Dion, u režiji Irene Taylor, moći će se gledati na Prime Videu, ali trenutno nije poznato kada.

U dokumentarnom filmu nalazi se materijal koji se snimao godinu i pol dana. Osim karijere, prikazuje i Dioninu bitku sa sindromom ukočene osobe, rijetkim neurološkim poremećajem koji pogađa mozak i leđnu moždinu, prenosi Variety. Bolest je gotovo zaustavila život i nastupanje Celine Dion. 

Pjevačica se nada da će dokumentarac "podići svijest o ovom malo poznatom stanju". Objasnila je zašto je u ovom trenutku života odlučila snimiti ga.

"Ovih posljednjih nekoliko godina bilo je izazov za mene, put od otkrivanja moje bolesti do učenja kako živjeti s njom i upravljati njome, ali ne dopustiti da me definira", rekla je u izjavi. Dodala je da je shvatila koliko joj nedostaju obožavatelji.

"Shvatila sam koliko mi je nedostajalo vidjeti obožavatelje. Odlučila sam da želim dokumentirati ovaj dio svog života kako bih pomogla drugima koji imaju tu dijagnozu", prenosi Variety.

Emitiranje dokumentarnog filma komentirala je i Jennifer Salke, voditeljica studija Amazon MGM. "Ovaj dokumentarac je sirov, intiman prikaz ključnog razdoblja u njezinom životu i karijeri", rekla je u izjavi Salke.

Podsjetimo, Celine Dion je krajem 2022. godine otkrila da boluje od sindroma ukočene osobe. Vijest je otkrila emotivnim videozapisom objavljenim na svom službenom Instagramu, a posljednjih mjeseci joj se stanje pogoršalo, pa više ne izlazi toliko u javnost. Zbog bolesti pjevačica je otkazala europski dio svoje turneje Courage, a jedan od koncerata trebao se održati i u Zagrebu. 

Pročitajte više