Novo iznenađenje za fanove Harryja Pottera: Izlazi multiplayer videoigra o metloboju

Screenshot: YouTube

IAKO je videoigra Hogwarts Legacy, koja je izašla 7. veljače ove godine, osvojila srca većine obožavatelja Harryja Pottera, mnogi su se žalili na nedostatak jedne stvari. Riječ je o potpunom izostanku sporta metloboja (quiddtich).

Ovaj sport koji se igra na metlama bio je jedno od najnezaboravnijih iskustava Harryja Pottera za vrijeme njegovog boravka u školi magije Hogwarts. Upravo zbog toga mnogi fanovi su iščekivali Hogwarts Legacy kako bi se napokon okušali u metloboju, samo da bi na kraju bili razočarani jer nije uključen u igru. Objašnjenje koje daju likovi u videoigri je to da je metloboj ukinut u novoj školskoj godini zbog "nesretne ozljede" koja se dogodila u posljednjoj utakmici prethodne sezone.

Tvrtka Warner Bros. Games donosi odlične vijesti za razočarane fanove - metloboj će biti dostupan u najnovijoj multiplayer igri nazvanoj Harry Potter: Quidditch Champions, koja će biti dostupna na konzolama i računalima, javlja GAMINGbible.

U ovom trenutku o njoj znamo vrlo malo - još nema planiranog datuma izlaska niti su potvrđene specifične konzole na kojima će biti dostupna. No, prema najnovijim informacijama, tvrtka Unbroken Studios već par godina radi na videoigri, za razliku od igrice Hogwarts Legacy na kojoj je radila tvrtka Avalanche Software. Kao i u Hogwarts Legacyju, igrači će moći kreirati i uređivati vlastite likove.

Za igranje će vam trebati stalna internetska veza, a moći ćete igrati solo ili s prijateljima i ostalim igračima koji budu online.

Ako ste zainteresirani za testiranje igre Harry Potter: Quidditch Champions, mjesta su još uvijek otvorena i možete se prijaviti na ovom linku. Sretni odabranici imat će priliku igrati je prije svih ostalih i iskusiti čari metloboja. 

Pročitajte više