Redatelj Doctora Strangea pričao o procesu dobivanja Cumberbatcha za ulogu u filmu

Foto: Profimedia

KADA je redatelj Scott Derrickson počeo raditi na prvom Doctor Strangeu, za glavnu ulogu mogao je zamisliti samo britanskog glumca Benedicta Cumberbatcha.

Redatelj je tu vijest otkrio u nedavnom intervjuu za /Film te objasnio da su čak morali pomaknuti planiranu ljetnu premijeru filma samo kako bi Cumberbatch mogao glumiti Strangea.

"Htio sam Benedicta. Odletio sam sve do Londona kako bih ga pokušao nagovoriti da radi na filmu. Sve se svelo na to da je Doctor Strange trebao biti ljetni film, a Benedict se obvezao glumiti Hamleta u londonskom kazalištu", ispričao je redatelj, prenosi CBR.

Nakon što nije bilo sigurno hoće li biti moguće uključiti Cumberbatcha u projekt, Derrickson i ostatak tima bili su prisiljeni početi razgovarati s drugim glumcima, uključujući Joaquina Phoenixa. No, svi su dogovori propali, pa se Derrickson vratio svom originalnom izboru za glavnog glumca.

"Vratio sam se do Kevina Feigea i samo sam rekao: 'Moramo pomaknuti datum jer to mora biti Benedict.' Kevin je otišao do Boba Igera i Alana Horna te im prenio što sam rekao. Svaka im čast, pomaknuli su datum i Doctor Strange je postao jesenski film. Disney je na kraju zaradio manje novca, ali su mi kao redatelju prepustili pravog glumca za film. Rekao sam im: 'To mora biti on. Ne postoji nitko drugi tko će učiniti ono što on može u ovoj ulozi'", rekao je redatelj za /Film. 

Doctor Strange je na kraju bio jedan od najuspješnijih Marvelovih filmova do danas, zaradivši gotovo 678 milijuna dolara na kinoblagajnama diljem svijeta, prenosi CBR.

Pročitajte više