Quentin Tarantino rekao da ga je ovaj film traumatizirao kad je bio dijete

Foto: EPA

REDATELJ Quentin Tarantino u karijeri je snimio brojne filmove koji su oduševili i šokirali kritičare i publiku, ali postoji jedan film koji je njega šokirao i traumatizirao kada je bio dijete. Možda bi mnogi pretpostavili da se radi o nekom horor filmu, ali na poznatog redatelja utjecaj je imao jedan Disneyjev animirani klasik. 

Kako prenosi Far Out Magazine, Tarantina je u djetinjstvu traumatizirao film Bambi iz 1942. godine. Ovo uopće nije iznenađujuće s obzirom na određene scene u filmu koje nisu primjerene dječjoj dobi. 

"Bambi koji se razdvojio od majke, lovac koji je njegovu majku upucao i onaj užasni šumski požar uznemirili su me više nego bilo koji drugi film koji sam gledao. Bilo je kao da gledam apokalipsu iz perspektive životinja", istaknuo je redatelj u svojoj knjizi Cinema Speculation, prenosi Far Out.

 

Dodao je da je ovaj film "traumatizirao djecu desetljećima. Ali mislim da je, čak i više od psihološke dinamike radnje, neočekivani obrat u filmu bio ono što je izazvalo takav šok kod mene", prenosi Far Out. 

Tarantino je istaknuo da je problem bio i u načinu kako se film predstavljao u reklamama.

"TV reklame nisu istaknule pravu prirodu filma. Naprotiv, usredotočile su se na ludorije simpatičnog Bambija i njegovih prijatelja. Ništa me nije pripremilo za srcedrapajući razvoj događaja. Da sam bio spremniji za ono što ću vidjeti, to bi drugačije utjecalo na mene", zaključio je redatelj.

Pročitajte više