108-godišnjakinja tvrdi da je tajna njene dugovječnosti šampanjac

Foto: 123RF

MNOGI šampanjac biraju u posebnim prilikama. Njime nazdravljaju za rođendan, na vjenčanjima, novoj godini, odnosno samo u posebnim prilikama. No, ne i Dorothy Flowers koja živi u gradiću na sjeveru Engleske. Ona je 22. listopada proslavila 108. rođendan, a tvrdi da svoju dugovječnost duguje upravo tom piću.

“Dorothy voli društvo, sjedi s nama na recepciji svaki dan. Njena tajna je šampanjac. To je jedino piće koje popije naiskap svaki dan”, kaže Helene Ballinger iz doma za starije osobe u kojem je smještena Dorothy, a prenosi Metro.

Njen suprug je preminuo 1981. godine nakon 40 godina braka. Oboje su radili u industriji konjskih utrka, a umirovili su se 1963. godine u dobi od 52 godine. 

Osim šampanjcem, Flowers je rođendan proslavila zasladivši se čokoladama koje obožava te čitanjem 654 čestitke koje je primila. Naime, osoblje doma htjelo je njen rođendan učiniti posebnim pa su na Facebooku zamolili ljude da joj pošalju čestitke. Nadali su se da će ih primiti možda stotinjak, a na kraju ih je stiglo šest puta više.

Pročitajte više