4 vježbe s girjom za seksi guzu

Foto: Shutterstock
 
LJETO dolazi, kratke hlačice već su spremne i samo čekaju malo toplije dane. Ako već nisi krenula s vježbanjem i oblikovanjem nogu i stražnjice, ovo je idealan trenutak za to! Za vježbe trenerice Zuzke Light potrebna ti je samo girja, a možeš ih raditi bilo gdje - u teretani, vrtu, sobi ili obližnjem parku! 
 
Vježbe:
 
Zamah girjom
 
Stopala postavi u širinu ramena, lagano savij koljena, a bokove gurni unatrag. Prsa neka budu podignuta, torzo usmjeren prema tlu dok ne bude paralelno s podom, a girja neka visi u ispruženim rukama između tvojih nogu. 
 
Eksplozivno gurni bokove naprijed, istovremeno zatežući mišiće stražnjice. Neka ovaj pokret (a ne mišići ruku) odgurne girju unaprijed, do visine ramena. Girja će se vratiti u početni položaj, a ti zatim ponovi pokret.
 
Čučanj s osmicom
 
Napravi čučanj, te u donjoj poziciji jednom rukom preuzmi girju iz druge ruke ispod koljena, tako da tvoriš osmicu. Ovaj pokret tjera te da se spustiš niže, no pripazi da uvijek imaš ravna leđa.
 
Goblet čučanj
 
Ovakav čučanj drži te uspravnim jer uteg držiš uz prsa. Stopala postavi malo šire od širine ramena, a prste usmjeri lagano prema van. Spusti se u čučanj i pazi da su ti leđa ravna. Probaj se spustiti što više možeš, a da su ti stopala uvijek na podu.
 
Mrtvo dizanje jednom nogom
 
Girju drži s obje ruke ispred sebe, koljeno desne noge malo savij i stopalo podigni s poda. Nagni se ravno prema naprijed, istovremeno dižući desnu nogu unatrag. Pazi da su ti leđa ravna, a ruke ravno ispod ramena.
 

Pročitajte više