TV doktor tvrdi da hodanje 30 minuta u ovom dijelu dana pomaže s gubitkom kilograma

Foto: Unsplash

HODANJE je jednostavna rutina koja je vrlo učinkovita i dobra za zdravlje, kao i za održavanje tjelesne težine ili gubitak kilograma. TV doktor Michael Mosley otkrio je da je u danu dovoljno šetati najmanje 30 minuta kako bismo s vremenom ugledali promjene u kilogramima. 

Međutim, važno je ići šetati u određeno vrijeme, tvrdi liječnik. U svom podcastu Just One Thing preporučio je brzu šetnju u trajanju od najmanje 30 minuta odmah ujutro nakon buđenja, prenosi Express.

Zašto je najbolje šetati ujutro?

Prema riječima Mosleyja, ovaj jutarnji ritual "ne promiče samo zdrav život, već i mršavljenje te može pomoći s bržim sagorijevanjem masnoća". Dodaje da kod jutarnjih šetnji važnu ulogu ima i sam izlazak na svjetlo, koje je ključno za održavanje obrazaca spavanja pod kontrolom. 

Mosley ističe da "osim što vas budi, jarka vanjska svjetlost pomaže resetirati tjelesni sat, što pomaže u regulaciji gladi, raspoloženja, tjelesne temperature i svih drugih važnih tjelesnih procesa."

Za optimalnu dobrobit Mosley predlaže najmanje 30 minuta šetnje svako jutro, ali napominje da čak i kratke šetnje mogu pozitivno utjecati na zdravlje.

"Osim što vas izlaže svjetlu, svaka šetnja, bilo da je kratka, duga, brza ili spora, ojačat će mišiće i kosti, smanjiti bolove u zglobovima i mišićima, sagorjeti kalorije i povećati razinu energije", zaključio je. 

Sa stručnjakom su se složili i iz klinike Mayo, iz koje tvrde da je tjelesna aktivnost, poput hodanja, važna za kontrolu tjelesne težine jer pomaže u sagorijevanju kalorija. Ako dnevnoj rutini dodate 30 minuta brzog hodanja, mogli biste sagorjeti oko 150 kalorija više dnevno. "Što je tempo hodanja brži, to će sagorjeti više kalorija", prenosi Express.

Pročitajte više