Holivudska glumica slijedi ovih devet koraka i s 42 godine izgleda kao da ima 25

Foto: Instagram

REESE Witherspoon jedna je od najomiljenijih holivudskih glumica. Zahvaljujući zdravim navikama, u dobi od 42 godine uspjela je zadržati mladenački sjaj. 

Osim što je talentirana glumica i majka, inspiracija je mnogim ženama. Zahvaljujući brojnim fotografijama na kojima pozira s 18-godišnjom kćeri, jasno se vidi koliko je mladolika i mnogi joj ne bi dali više od 25 godina.

Najvažnijih i najjednostavnijih devet koraka koje slijedi, a kojima duguje zdravlje tijela, kože i uma, ne trudi se skriti od svojih fanova.

1. Pije puno tekućine

Reese Witherspoon gotovo uvijek u rukama ima tekućinu. Ponekad bočicu vode, a ponekad smoothie ili sok od cijeđenog voća. 

Najviše voli zeleni smoothie koji joj je otkrila nutricionistica Kim Snyder. Blenda špinat, salatu, celer, jabuku, krušku, bananu, korijander i peršin u vitaminsku bombu koja je nutritivno bogata i prepuna vlakana.

''Svaki dan počinjem zelenim smoothiejem, kao i moja cijela obitelj'', izjava je slavne glumice koja stoji na web stranici nutricionistice.

2. Ujutro uvijek pije kavu

Witherspoon je prava ljubiteljica kave, kao i 83 posto Amerikanaca, i obavezno je konzumira kroz jutro. Kofein joj, tvrdi, daje energiju, a svjesna je i prednosti za zdravlje koje ima kava, poput smanjenja rizika od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2. 

3. Nije ograničena samo na treninge u teretani 

Sudeći prema objavama na Instagramu, Witherspoon voli aktivnosti na otvorenom i njima duguje vitku liniju. Ponekad džogira, planinari ili kajakari.

4. Vježba u društvu

''Volim trčati oko sat vremena i fan sam vježbi s prijateljicama. To je stečena vještina, moći razgovarati o ljubavnom životu, djeci i prijateljima dok trčite. Mi smo je usavršile'', izjavila je glumica za Good Housekeeping.

Istraživanja su potvrdila da društvo pomaže da budete motiviraniji i rjeđe ćete odustati jer ne želite ispasti nepouzdani.

''Ako znate da vas prijatelj čeka u teretani, nećete otkazati dolazak, odnosno bit će puno teže'', kazao je psiholog dr. Thomas Plante za časopis Fitness.

5. Trenira snagu

Witherspoon se glasno zalaže za program Body by Simone koji je osmislila Simone De La Rue, jedna od trenerica kojima i Khloe Kardashian duguje svoju nevjerojatnu transformaciju.

''Taj program uključuje ples, trening snage i istezanje, traje sat vremena, a meni to idealno odgovara. Radim ga nekoliko puta tjedno jer tjelesnu snagu smatram važnom'', otkrila je za Women's Health.

Kada planinari, ponekad koristi manje utege i tako zapravo kombinira kardio i trening snage.

6. Za zdravlje uma prakticira jogu

Witherspoon je nekoliko puta fotografirana s prostirkom za jogu u rukama. Redovito polazi satove u studiju u Kaliforniji. 

''Nakon samo mjesec dana bila je u zavidnoj formi. Sada može izvoditi sve vježbe, nikad ne sjedi po strani'', otkrio je za časopis Shape suvlasnik joga studija Matthew Reyes.

7. Brine se o koži

Kada bi morala odabrati što će ponijeti na pusti otok, Witherspoon kaže da bi to sigurno bila krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom. 

8. Pazi što jede, ali se ne ograničava

Na meniju 42-godišnje glumice uglavnom se nalaze voće, orašidi i povrće. Jede više manjih i zdravih obroka u danu pa si na dnevnoj bazi može priuštiti i užine. Pritom je unos alkohola svela na najmanju moguću razinu. 

''Ne vjerujem u brze dijete'', priznala je jednom prilikom. 

Voli i prženu piletinu, a nikad neće odbiti ni krišku pizze ili sladoled.

9. Voli se takvu kakva jest

Witherspoon je svjesna svojih vrijednosti i zna se zauzeti za sebe. Poznata je kao aktivistica i feministica, a često objavljuje i fotografije kojima pokušava osnažiti svoje pratitelje da budu blagi prema sebi.

Iako se čini da ne stari, tajne njenog mladolikog izgleda i ljepote i nisu toliko tajnovite.

Pročitajte više