Holivudska glumica zamijenila kardio treningom snage pa uočila veliku razliku

MNOGE žene sve češće posežu za utezima. Neprestano se govori o prednostima treninga snage za tijelo, a nedavno se u to uvjerila glumica i pjevačica Hilary Duff. 

Shvatila je da je nakon kardio treninga naduta i gladna pa je traku za trčanje zamijenila dizanjem utega. Kako je priznala za časopis Women’s Health, strahovala je da će postati mišićava, što joj nije bio cilj, ali to se nije dogodilo.

“Primim girje u ruke, podižem ga iznad glave i radim čučnjeve. Nikad se nisam osjećala toliko snažnom”, kazala je 32-godišnjakinja koja je počela trenirati kako bi povratila staru liniju nakon što je prošle godine rodila kćerkicu Banks.

Uočila je da rezultati dolaze vrlo brzo, što je za nju važan faktor jer ima puno obveza oko dvoje djece. Osim što je promijenila način tjelovježbe, drugačije se i hrani. 

“Imam trenera koji me savjetuje i broji makronutrijente za mene. Kreira sedmodnevni plan koji slijedim, ali koji je prilično fleksibilan jer nekim stvarima kao što su vino i čokolada ne mogu odoljeti”, dodaje.

Uglavnom je postala svjesnija hrane koju jede. Koncentrira se na to da smanji unos ugljikohidrata, a poveća udio zdravih masti u svom jelovniku.

“Dok nisam počela sve bilježiti, nisam bila svjesna koliko kroz dan pojedem gluposti. Izgubila sam 4,5 kilograma, a nisam ni trenutka gladovala”, kaže i zaključuje da je konačno pronašla stil koji joj odgovara i sada zna da je moguće “jesti i živjeti normalno te uživati u hrani i pritom ostvariti rezultate kojima se nadate”.

Pročitajte više