Pet iznenađujućih namirnica koje sagorijevaju masti i skidaju salo na trbuhu

Foto: Shutterstock

SALO na trbuhu ili takozvana visceralna masnoća izuzetno je štetno, a liječnici upozoravaju kako je upravo ova vrsta masnoće povezana s povećanim rizikom od dijabetesa tipa 2, inzulinske rezistencije, bolesti srca, pa čak i određenih vrsta raka. Kako donosi Healthline, visceralna masnoća također proizvodi upalne markere, čije su povišene razine povezane s brojnim drugim zdravstvenim problemima.

Srećom, postoje određene stvari koje mogu pomoći u lakšem rješavanju sala na trbuhu i sagorijevanju masti, a jedna od njih je pravilna prehrana. Kako objašnjavaju dijetetičari, redovita konzumacija određenih namirnica može pomoći da se lakše riješimo nakupljenog sala, a mnogi ljudi nikad ne bi ni pomislili da upravo ova hrana ima takav učinak. Te namirnice podrazumijevaju sljedeće:

  • kumin
  • masnu ribu
  • zeleno lisnato povrće
  • zobenu kašu
  • jaja.

Naime, upravo su ove namirnice bogate vlaknima, proteinima i ostalim nutrijentima koji pridonose brzom sagorijevanju masti, rješavanju sala na trbuhu, ali samim time i lakšem skidanju neželjenih kilograma. Osim unosa ovih namirnica, dijetetičari također savjetuju da pijemo dovoljne količine vode.

Pročitajte više