Pet minuta u danu dovoljno je za ubojit trbuh na kojem će vam svi zavidjeti

TRBUŠNJACI su vjerojatno najpopularnija vježba za savršen i isklesan trbuh. Naravno, postoje i varijacije na ovu vježbu koje će aktivirati svaki mišić u tijelu, a trenerica i stručnjakinja Augusta Woods daje savjete kako izgraditi savršene trbušne mišiće na kojima će vam svi zavidjeti, prenosi portal Coach.

Ova trenerica kaže da je dovoljno pet minuta za cijeli set vježbi od kojih će svaka testirati vaše tijelo.

"Svaka vježba traje 30 sekundi, a ako vam to zvuči preintenzivno, smanjite vrijeme na 20 ili čak deset sekundi", kaže Woods.

Međutim, ako ste vježbe ograničili na deset sekundi, važno je svaki dan povećavati taj broj.

1. Držanje 30 sekundi

Lezite na leđa s raširenim nogama, rukama ispruženim iza glave, a donjim dijelom leđa pritisnutim o pod. Podignite ruke, ramena i noge na otprilike 15 centimetara od poda. Čvrsto držite donji dio leđa na podu i u tom položaju ostanite 30 sekundi.

2. Daska (plank) 30 sekundi

Lezite na trbuh, a zatim podignite tijelo te se oslonite na podlaktice i prste na stopalima. Cijelo tijelo držite u ravnini i ovaj položaj držite 30 sekundi.

3. Ponovite prvu vježbu

4. Penjanje (mountain climbers) 30 sekundi

Započnite u istoj poziciji kao i plank, ali stražnjice podignute u zrak.

Naizmjenično i što brže povlačite koljena prema prsima. Zamislite da se penjete. 

Ovu vježbu također radite 30 sekundi.

5. Ponovite prvu vježbu

6. Daska s pomicanjem ruku

Počnite u poziciji za plank. S tla podignite jednu ruku, a zatim drugu i pritom zadržite ravan položaj tijela. Ovu vježbu ponavljajte 30 sekundi.

7. Dodir nožnih prstiju

Lezite na leđa, ispružite noge i usmjerite nožne prste prema stropu. Lagano podižite leđa od poda, ispružite obje ruke i pokušajte dodirnuti nožne prste, a zatim spustite leđa na pod.

8. Ponovite prvu vježbu

9. Bicikl 30 sekundi

Lezite na leđa, a ruke stavite iza glave, dok su laktovi usmjereni u stranu.

Podignite obje noge od tla, a zatim polako podignite jedno koljeno prema prsima, a suprotni lakat prema koljenu. Vježbu radite 30 sekundi.

10. Ponovite prvu vježbu

Pročitajte više