Zbog debljine se sramila ići s kćeri u park pa je izgubila 40 kilograma

Foto: Facebook

KAKO bi postala mama kakva želi biti morala je drastično promijeniti svoj izgled. Naime, 43-godišnja Chan Vekaria iz Londona do prije nekoliko godina imala je više od sto kilograma, a s prekomjernom težinom borila se od svoje 11. godine.

Njezin nedostatak znanja o zdravoj prehrani, namirnicama i tjelovježbi doveo je do toga da je u jednom trenutku imala više od sto kilograma. No, ništa je nije moglo natjerati na promjenu sve do trenutka kada je postala majka. Točnije, kada je njezina kći poželjela ići u park, a nju je bilo sram tamo se pojaviti. Bila je svjesna da neće moći sudjelovati u igri onoliko koliko je to željela.

"Uvijek sam pronalazila izgovore zašto ja ne mogu ići pa su je vodile moja mama ili sestra", ispričala je te dodala kako se u tim trenucima osjećala kao "pravi promašaj".

Ipak, jednoga dana je otišla u park sa svojom kćeri i sestrom.

"Sjećam se da me moja kći stalno gledala i zvala me, ali ja nisam htjela ići. Izraz razočaranja na njezinu licu zauvijek ću pamtiti", prisjetila se Chan trenutka koji je bio presudan. Tog je dana odlučila preuzeti kontrolu nad vlastitim životom.

Započela je s desetominutnim šetnjama, a kada je shvatila da je to nevjerojatno umara, odlučila je prilagoditi i prehranu.

"Počela sam zapisivati sve svoje obroke u aplikaciju za praćenje kalorija. Bila sam zgrožena koliko sam kalorija svakodnevno unosila", ispričala je.

S vremenom je naučila puno toga o zdravoj prehrani, a kada ju je zbilja i usvojila kilogrami su se krenuli topiti.

"Otkrila sam da imam puno više energije pa sam se počela ranije buditi ujutro i odlaziti pješice na posao", rekla je u razgovoru za Daily Mail.

Nakon nekog vremena je krenula vježbati i u teretani te danas smatra da joj je to bio najbolji mogući potez.

" Moj život nije kao što je bio. Osjećam se kao potpuno druga osoba, a najbolje što sam dobila od gubitka težine je to što sada mogu raditi puno više stvari sa svojom kćeri. Također sam ponosna na samu sebe što joj mogu biti pozitivan uzor, ne samo kada je riječ o zdravlju i prehrani, nego i u tome da kada nešto želimo postići nikada ne odustanemo", zaključila je Chan koja je izgubila oko 40 kilograma i sada redovno odlazi u park sa svojom djevojčicom.

Osim toga, ima i savjet za sve one koji se još uvijek bore s kilogramima.

"Savjetovala bih ljudima da pronađu web stranice ili zajednice ljudi koji će ih podržati. Ljudi koji nisu dio vašeg putovanja možda neće razumjeti zašto donosite odluke koje donosite", objasnila je.

 

Pročitajte više