Brze pogačice od sira iz mamine tekice: Stignete ih napraviti i pojesti još večeras

Foto: Shutterstock

BRZE pogačice od sira nisu nikakva novost i toliko su jednostavne da ih može napraviti i dijete. Sigurno ste naletjeli na recept za koji su vam potrebni svježi sir, brašno, prašak za pecivo i maslac. Taj nam je recept divan, no našli smo jedan koji je još jeftiniji jer umjesto 250 grama maslaca početna količina brašna i sira zahtijeva tek 100 mililitara suncokretovog ili biljnog ulja.

Plus je to što tijesto ne mora stajati, dizati se ili biti u hladnjaku tako da sama priprema ne može biti brža - umjesto maslaca, koji biste trebali izvaditi iz hladnjaka barem nekoliko sati prije da omekša i dođe na sobnu temperaturu, ide ulje, a prašak za pecivo ne traži stajanje na toplom kao što je slučaj s kvascem.

Oblikujte ih po želji

Možete ih izrezati u obliku prutića ili kockica, a simpatične su i kad su okrugle. Ako imate volje, možete se poigrati rezačima za kekse pa imati više oblika pogačica - srce, zvijezda i slično.

Posipajte sjemenkama, ali i ne morate

Svaku pogačicu možete, ali i ne morate premazati jajetom pa posipati sjemenkama po želji - onima koje najviše volite ili koje trenutno imate kod kuće. Sezam, lan, buča, suncokret, svejedno je. Recept za naše najdraže, jednostavne i tako jeftine pogačice od svježeg sira bez kvasca i maslaca možete pronaći OVDJE.

Pročitajte više