Zatvara se zagrebački Le Kolač, vlasnik: Psihofizički i financijski sam iscrpljen

Foto: FB/Le Kolač

ZATVARA se Le Kolač u kompleksu Park kneževa, na adresi Branimirova 41 u Zagrebu.

"Previše sam iscrpljen, psihofizički i financijski. Ali nisam tužan. Zapravo, donekle osjećam olakšanje", rekao je za Kult Plave Kamenice vlasnik Robert Hromalić. Le Kolač, otvoren prije točno godinu dana u ovom novom kompleksu, bio je najambiciozniji Hromalićev projekt.

Hromalić je planirao u Le Kolaču spojiti vrhunske slastice s hranom za brunch i delikatesnom pekarskom ponudom. No onda se u Parku kneževa pojavio sada već megapopularni Kroštulin Boogie Lab, s velikom pekarnicom i jelima za brunch.

"I tako sam ostao bez pola koncepta", kaže za spomenuti portal Hromalić. Boogiejevi gosti često su s pecivima dolazili u njegov Le Kolač, dodaje.

Gosti dolazili s tuđom hranom

"Morao sam im objašnjavati da ne mogu kod mene jesti hranu iz susjednog lokala. Nemam ništa protiv Boogieja. Njegovi vlasnici su sjajni momci. Ali nismo mogli jedni kraj drugih, a oni su puno veći i jači", kaže. Na zatvaranje Le Kolača bitno su utjecali i troškovi sastojaka i radne snage.

"Kakao pastu sad plaćam dvostruko više nego prije par godina. U redu, neki drugi slastičari prešli su na surogate da bi smanjili  troškove. No ja ne želim kompromitirati svoje kolače", rekao je.

Pročitajte više