Mate Janković najavio nešto pomaknuto i riskantno najesen u Soli

Foto: Facebook/matejankovic

MATE JANKOVIĆ se u svojoj zadnjoj objavi na Facebooku osvrnuo na kreativni dio svog posla i razlike u onome što nudi u Soli i Institutu za burgere. Istaknuo je i koji je burger s Instituta trenutno najdraži posjetiteljima Asian Street Food Festivala na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, gdje je jedna od kućica Matin Asian Burgers.

>> Bili smo na prvom Asian Festivalu u Zagrebu, evo što se sve nudi i koliko košta

"Možda najzabavniji dio mog posla je kreativni dio. Lijepo je slagati okuse, testirati i isprobavati nove stvari. Desi se da se tebi nešto sviđa, a drugima je 'meh' ili bezveze, ali i to je dio našeg posla, prihvaćanje činjenice da nije sve što je super meni - super i drugima. Kad se stvari poklope, nagrada je velika. Ne postoji ništa bolje u poslu nego kad kreiramo top jelo i svaki dan ga kontinuirano dajemo na nivou. Dan za danom. Još kad uz to servis funkcionira dobro, takve su večeri najljepše i cilj ih je imati što više", piše naš poznati chef.

>> Opet se jede na najljepšoj terasi u centru Zagreba

Na jesen nešto potpuno pomaknuto

"U SOL tapas na hrvatski ta je kreacija nešto drugačija nego što je to slučaj s Institutom za burgere. SOL ima posla s prepoznatljivim okusima koji vrlo često imaju temelje u tradiciji. Vrlo nam je jasan koncept i sami smo ga ograničili. Uskoro ćemo si te okove skinuti i na jesen spremamo nešto potpuno pomaknuto i riskantno. No, vidjet ćete", objašnjava Mate pa nastavlja:

"U Institutu je ta kreacija nešto slobodnija, tako da smo se Badžo i ja igrali s okusima Azije za festival koji se trenutno odrzava u Zagrebu. Imamo Thai surf'n'turf s kozicama, Japan umami, i moj osobni favorit, ali i za sada favorit publike, Korean burger s kimchijem, sirom, 150 g burgerom, rolanim carskim mesom i gochujang mayo."

Ako vas zanimaju Matini recepti, ima ih brdo na Index Receptima, ovdje su.

Pročitajte više