Priska Thuring za nekoliko dana otvara restoran u napuštenoj istarskoj školi

Foto: Danijel Berkovic/Pixsell

PET kilometara od Buja, u smjeru Pule, smješteno je maleno istarsko naselje Krasica u kojem će se 1. prosinca otvoriti restoran o kojem se već neko vrijeme priča u gastro krugovima. Restoran Stara Škola svoja će vrata otvoriti u prostoru stare napuštene škole pod vodstvom vrhunske chefice Priske Thuring i njezinog tima.

Renomirana chefica švicarsko-kanadskih korijena radila je u prestižnim restoranima u Švicarskoj, Kanadi, Engleskoj, Dubrovniku, Rovinju i Zagrebu, a smatra se jednom od najkreativnijih chefica na hrvatskoj gastronomskoj sceni. 

Honest food

Chefica Thuring pristalica je filozofije kuhanja koja se često naziva “honest food”, a temelji se na pripremi jednostavne hrane pripremljene od najkvalitetnijih sastojaka. Ključ kuhanja prema ovim načelima uključuje blisku suradnju s lokalnim proizvođačima koji rade odgovorno i koriste metode koje pomažu u zaštiti i očuvanju okoliša.

Upravo je među istarskim šumama, brdima i obalom Priska Thuring pronašla inspiraciju za svoja maštovita jela.

Organska vina i vrhunski kokteli

Kokteli i čajevi spadaju u nadležnost iskusne voditeljice bara koja u Staru Školu dolazi iz poznatog restorana Alchemist u Kopenhagenu, a vinska karta će nuditi odabrana organska vina iz Hrvatske i regije.

Pročitajte više