U Zagrebu se otvorio indijski restoran, provjerili smo kakva je hrana i koliko košta

Foto: Index

ČULI smo da se otvorilo novo indijsko mjesto u centru Zagreba (točna adresa je Varšavska ulica 18) pa smo odlučili isprobati hranu. Iako primarno rade take out, imaju i ugodan prostor za one koji preferiraju jesti unutra. Bili smo radoznali i odlučili isprobati njihov indijski brunch.

Što smo sve probali

Za početak smo odabrali parathu od krumpira i vegetarijanske samose. Samose su bile hrskave, no nisu bile začinjene - ništa posebno. Paratha od krumpira pokazala se kao naš favorit, a podsjeća na punjenu tortilju s krumpirom i lukom.

@index.hr U Zagrebu se otvorio novi indijski restoran, jedini nedostatak bilo je vrijeme čekanja #restoran #food #hrana #desitadka #indexhr #zagreb #foodtiktok #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Nakon toga smo isprobali thali tanjur. Sadržavao je razne umake, uključujući umak od slanutka, leće i mrkve te jogurt s rajčicama i lukom. Tradicionalno se jede s njihovom dal jeera rižom i roti kruhom. Dok je leća bila bez izraženog okusa, ostali umaci bili su začinjeni, ali vrlo ukusni.

Također, upozorenje za one osjetljive na začine - umak od slanutka je posebno ljut. Zanimljivo je da je konobar spomenuo kako su oni jedini restoran koji nudi ovaj thali tanjur u Hrvatskoj. Inače, sve u Desi Tadka je domaće i svježe osim samosa i pomfrita koji su zamrznuti.

Što još nude

Nude sendviče po cijeni od 2.50 do 4.50 eura, parathe (indijski somun koji se najčešće poslužuje za doručak) su po 4.50 eura, a možete birati između one od krumpira, kupusa ili sira, dok samose i pomfrit koštaju po 2 eura za porciju.

Imaju i svojevrsne indijske tortilje koje pune krumpirom, povrćem, paneerom (mekani indijski sir), omletom od jaja ili piletinom, a jedna košta između 2.50 i 4.50 eura. Nude i bhurji, što je indijska začinjena kajgana, a stajat će vas oko 5 eura.

Glavna jela su uglavnom kombinacije basmati riže i vege ili mesnih umaka, a porcija je 8 eura. Na jelovniku su i momosi, neka vrsta parenih dumplinga, a njihova je cijena 3 do 4.50 eura. Od napitaka možete naručiti crni čaj s mlijekom te slani ili slatki lassi (indijski napitak na bazi jogurta), a jedan košta 1.50 eura.

Vratili bismo se

Radno vrijeme je od utorka do nedjelje od 10 do 22 sata. Unatoč opuštenoj atmosferi, usluga je bila izuzetno obazriva. Umjetnički grafiti na eksterijeru definitivno dodatno oživljavaju mjesto.

Jedini nedostatak bilo je vrijeme čekanja. Iako smo bili jedini gosti, čekali smo više od 30 minuta na hranu. Bismo li se vratili u Desi Tadku? Da, ali sljedeći put bismo naručili unaprijed da izbjegnemo čekanje.

Pročitajte više