Zašto Coca-Cola u McDonald'su ima drugačiji okus? Ovo su neki od razloga

Editorial credit: 8th.creator / Shutterstock.com

BIG MAC, krumpirići i ostala jela s menija McDonald'sa jednostavno ne bi bila ista da uz njih ne ide Cola. Svatko tko ju je probao zna da Coca-Cola iz McDonald'sa ima taj specifičan okus, bolji od Cole u bilo kojim drugim fast foodovima.

Neki idu čak korak dalje i kažu da im je Cola iz McDonald'sa bolja od Cole iz limenke ili boce. No je li to stvarno tako i zašto? Postoje "znanstveni" razlozi zašto je Coca-Cola ukusnija u McDonald'su, a ovo su neki od njih, piše portal Delish.

Omjer sirupa i vode

Ako pijete Colu u McDonald'su, najvjerojatnije ju pijete s ledom, no led se s vremenom topi i razvodnjava piće. Upravo zbog toga, uzimajući u obzir led, u McDonald'su prilagođavaju omjer sirupa i vode. Kada izlazi ravno iz aparata, Cola u McDonald'su je koncentriranija od klasične Cole i to je razlog zašto je taj prvi gutljaj Cole iz McDonald'sa tako poseban.

>> McDonald's predstavio prvi mirisni billboard na svijetu, znamo gdje ga možete pronaći

Pakiranje

Većina objekata koji služe Coca-Colu u aparatima dobivaju koncentrirani sirup u plastičnim vrećicama pohranjenim u kartonske kutije. To je jednostavna i isplativa metoda, ali ima puno nedostataka. S druge strane, sirup Cole koji dobiva McDonald's pohranjen je u spremnicima od nehrđajućeg čelika. Taj materijal bolje štiti sirup od svjetla, topline, kisika i drugih čimbenika koji mogu ugroziti njegovu kvalitetu, a na kraju i sam okus pića.

Filtriranje vode

Voda s kojom se razrijedi sirup Coca-Cole u McDonald'su filtrira se kako bi okus pića na kraju bio što bolji, kažu iz McDonald'sa. Naime, različiti krajevi svijeta imaju različite izvore vode i cijevi kroz koje voda prolazi, a sve to na kraju utječe na okus soka - zato u McDonald'su koriste filtriranu vodu.

>> McDonald's mijenja recepte za svoje najpoznatije burgere, evo što nas novo čeka

Temperatura

Svaki sok je bolji kad je hladan, pa tako i Cola, a upravo zahvaljujući ranije spomenutim spremnicima od nehrđajućeg čelika koji se koriste za čuvanje sirupa, on cijelo vrijeme ostaje hladan i svjež. Osim toga, voda koja se koristi u McDonald'sovim aparatima također je prethodno ohlađena.

Pročitajte više