Hrvatski gejming studio potpisao ugovor od osam milijuna dolara

Foto: Press

HRVATSKI razvojni tim Lion Game Lion potpisao je multimilijunski ugovor sa Starbreeze Studios, jednim od najvećih švedskih nezavisnih izdavača igara. Ugovor se odnosi na razvijanje igre "RAID: World War II.", koju će Starbreeze sufinancirati s osam milijuna američkih dolara, u zamjenu za 50 posto prihoda, stoji u priopćenju švedske kompanije.

Raid: World War 2 je kooperativna pucačina četvero igrača, koji udruženi u tim "RAID" prolaze najintenzivnije scenarije smještene u Drugi svjetski rat.

"Lion Game Lion je već pokazao da sa strašću mogu stvoriti izvrsnu igru. Stigao je tren da 'lavovi' zagrizu veći zalogaj. 'RAID' znači rat! Mislimo da je svijet spreman za fantastičnu co-op igru smještenu u eru heroja i zlikovaca, užasa i hrabrosti", rekao je Bo Andersson Klint, direktor Starbreeze Studiosa.

"Lijepo je bilo vidjeti koliko je Lion Game Lion bio uspješan u našoj suradnji oko 'PAYDAY 2'. Stvaranjem izvrsne igre, ne samo da su zadobili naše povjerenje, već i povjerenje igrača. Sad je vrijeme da uđu u višu ligu s ovom igrom", dodao je Mikael Nermark, izvršni direktor kompanije.

"San je svakog developera da napravi igru u suradnji s partnerom koji brine o njihovoj budućnosti. Sa Starbreezeom kao saveznikom, dobit ćemo priliku pokazati svijetu što možemo napraviti s našim brendom. U 'RAID: World War II.' iskoristit ćemo sve što smo dosad naučili kako bismo stvorili iskustvo za koje se vrijedi poginuti u okruženju Drugog svjetskog rata", rekao je Nikica Petrušić iz Lion Game Lion.

Igra u pretprodukcijskoj fazi, a platforme i datumi objave još nisu poznati ni njenim tvorcima. 

Pročitajte više