Ingrid Antičević Marinović nekoć nas je uvjeravala da će nova dizala ubrzati rad državne uprave

Screenshot: HRT/Index

POSLJEDNJIH dana Ingrid Antičević Marinović dosegla je vlastiti vrhunac pojavljivanja u medijima.

Nažalost, razlog tomu nisu bili poslovni uspjesi kao što bi ona to vjerojatno priželjkivala, već govor pred Europskim parlamentom koji je nju i njezin "ruski" engleski vinuo u neslućene "zvjezdane" visine. U proteklom tjednu to je definitivno bila glavna vijest u svim medijima, "shareovi" na društvenim mrežama još uvijek ne jenjavaju, a u Ingridinu su obranu stali i neki kolege.

Ona je na to sve skupa poručila da "engleski uči od malih nogu" i da joj "nije jasno zašto je na meti", a takav "nesuvisao" odgovor bio je sasvim dovoljan da potakne naše čitatelje da se prisjete njezinih ranijih gafova, odnosno, u ovom je slučaju naglasak ipak na - nelogičnostima.

Naime, davne 2003. godine, kad je Antičević Marinović još obnašala dužnost ministrice pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, odlučila je osobno nazočiti "otvorenju" nakon renoviranja dizala u zgradi državne uprave u Varaždinu, a javnost se tada pitala što je toliko bitno u tom činu da ministrica mora vrijeme gubiti na takve, naizgled trivijalne, zadatke. Prisjetite se što je tad odgovorila.

Pročitajte više