Kako je Sacha Baron Cohen nasamario i šokirao publiku na dodjeli nagrada

Screenshot: YouTube

OVE SUBOTE navečer Sacha Baron Cohen bio je najveća zvijezda BAFTA LA Jaguar Brittania Awardsa.

A razlog tomu je skeč koji je slavni glumac izveo, a koji je uključivao navodnu staricu u kolicima. Sve se odvilo u trenutku kad je Cohen došao primiti nagradu Charlie Chaplin Brittania Award za postignuća u području komedije, a na pozornici se u društvu Salme Hayek našla i spomenuta starica, koja je predstavljena kao Grace Coddington, posljednja živuća osoba koja se pojavila u jednom od Chaplinovih filmova, piše E! Online.

Kad se popeo na pozornicu Cohen joj je prišao, uzeo njezin štap te počeo plesati poput Chaplina. Ali, u nekom trenutku štap se slomio, a on je pao na ženu koja je zajedno s kolicima odletjela s pozornice. U prvi je trenutak publika bila šokirana, ali potom su shvatili da su žrtvama još jedne Cohenove podvale.

"Grace Collington je najstarija, pardon, bila je najstarija. Posvećujem njoj ovu nagradu. Jasno, ovo je tragedija, ali pogledajte pozitivnu stranu - kakav dobar način da odeš s ovog svijeta. Vjerojatno će se naći u posebnom segmentu na Oscarima. U svakom slučaju, ovo je moja večer, a ne njezina", kazao je nakon spačke.

Inače, osim Cohena nagrade su osvojili i glumci George Clooney, Benedict Cumberbatch i sir Ben Kingsley, koji su predvodili popis pobjednika na ovoj dodjeli godišnjih nagrada, koje dodjeljuje losangeleški ogranak Britanske akademije za film i televiziju onima koji svojim radom ostavljaju trag u Hollywoodu.


Clooney (52) osvojio je nagradu Britannia za izvrsnost na filmu za svoj dugogodišnji rad.

"Kao što je poznato nema djece - za koju znam, ali imam obitelj pisaca, glumaca i redatelja", kazao je primajući nagradu.

Glumac Cumberbatch koji glumi u tri filma koji igraju ove jeseni "The Fifth estate", "12 Years a Slave" i "August: Osage County" odao je priznanje svojim kolegama.

Kingsley je svoju nagradu posvetio mladim glumcima.

"Moji dragi mladi glumci znam kako je teško biti na vašem mjestu... neka vaše umijeće ostane nepomućeno, sjajno i čvrsto poput dijamanta", poručila je zvijezda "Gandhija".

Pročitajte više