Korisnici Twittera obrušili se rasističkim komentarima na izgled i porijeklo nove djevojke Roberta Pattinsona

Foto: Instagram

TAHLIAH DEBRETT BARNETT, britanska pjevačica umjetničkog imena FKA twigs, već je neko vrijeme pod povećalom javnosti zbog veze sa zvijezdom "Sumraka", Robertom Pattinsonom.

Par se nedavno pojavio u javnosti držeći se za ruke, a njihovo zajedničko pojavljivanje izazvalo je navalu rasističkih uvreda na račun pjevačice. FKA twigs tvrdi da je meta rasističkog zlostavljanja.

"Istinski sam šokirana i zgrožena količinom rasizma u komentarima na mom profilu", napisala je 26-godišnja pjevačica na Twitteru te dodala da je "rasizam neprihvatljiv i u životu i na internetu".

Tahilah je jamajčanskog te englesko-španjolskog porijekla, a korisnici Twittera na čije se komentare pjevačica osvrnula napali su je, tvrdi ona, upravo zbog korijena, ali i zbog izgleda.

"Izgledaš poput majmuna, stvarno ne mogu vjerovati da te Rob može poljubiti", napisao je jedan od korisnika, dok je drugi dodao da ne može vjerovati da je Robert "božicu Kristen zamijenio za tog majmuna".

Tahilah je zgrožena, posebno zbog činjenice da joj rasistički komentari na njen račun nisu strani. Izjavila je da je s tim imala problema još u djetinjstvu, posebno dok je pohađala katoličku školu u kojoj je bila jedina djevojčica "miješane rase".

"Ljudi govore grozne stvari o nečemu što ne ovisi o meni, i to je ponekad teško, ali, u redu je, život je takav, često nije lagan, i što sad?", rekla je pjevačica nedavno za britanski magazin Dazed&Confused.

 

Pročitajte više