Neradnici potpuno nezanimljivi: Većina žena nezaposlene muškarce smatra nepoželjnima

KAD TRAŽITE PARTNERA, nije neobično napraviti "mentalni" popis kvaliteta za koje smatrate da bi ih tražena osoba trebala posjedovati, no najnovije istraživanje pokazalo je kako je ženama daleko najbitnija osobina njihovih potencijanih partnera to da imaju - posao.

Kako prenosi Huffington Post, u istraživanju koje je provela ekipa sa stranice za upoznavanje "It's Just Lunch", od 925 žena koje nisu u vezi, njih čak 75 posto priznalo je kako ne bi izlazilo s nekim tko nema posao, dok ih svega četiri posto s tim ne bi imalo problema. Ipak, razlog ovakvim rezultatima nije tradicionalno uvjerenje kako je muškarac onaj koji bi trebao biti zadužen za financijsko zbrinjavanje obitelji, već zabrinutost ovih žena da će završiti s nekim tko će na kraju financijski ovisiti o njima. Drugim riječima, ispitanim ženama muškarac bez posla netko je tko nema planova za budućnost i nije poželjan partner, jer mu nedostaje ambicije, a ponekad i inteligencije.

Ovo istraživanje nije jedino tog tipa koje se pojavilo u posljednje vrijeme. Jedno britansko istraživanje iz 2011.godine pokazalo je kako je ženama danas bitnije koliko muškarac zarađuje, nego kojeg je stupnja naobrazbe. S druge strane,  prošlogodišnje njemačko istraživanje pokazalo je da će žene u većini slučajeva tražiti partnera s plaćom sličnom njihovoj, dok se na one koji zarađuju manje, neće ni obazirati.




Pročitajte više