Posljednja epizoda "Dextera" razočarala i razljutila fanove

Foto: Press

U STILU "Seinfelda" i "Sopranosa", i posljednja epizoda Showtimeove serije "Dexter" razočarala je brojne fanove koji vjeruju da su i serija i obožavatelji zaslužili bolji završetak.

I nakon što su se početni dojmovi slegli, kritičari i gledatelji nastavljaju javno iznositi često ljutite stavove o završnoj epizodi koja je privukla 2,8 milijuna gledatelja.

Frazier Moore iz Huffington Posta piše: "Kada bi barem producenti seriji pristupili s istom pažnjom kojom je Dexter pristupao svojim žrtvama".

(Oni koji posljednju epizodu nisu gledali, ne bi trebali dalje čitati)

Naime, forenzičar Dexter Morgan u posljednjoj epizodi obračunava se sa serijskim ubojicom koji je ubio njegovu sestru Debru, isključuje respirator na koji je priključena, ukrade njezino tijelo iz bolnice i baca ga u more, odlazi u oluju i lažira vlastitu smrt. Njegova djevojka Hannah s njegovim sinom Harrisonom odlazi u Argentinu vjerujući kako je Dexter poginuo na moru, a u posljednjim scenama posljednje epizode vidimo Dextera koji je odlučio živjeti kao drvosječa na sjeveru.

I dok fanovi u najvećem broju slučajeva smatraju kako je kraj nedostojan cjelokupnog serijala, neki kritičari drže kako je riječ o jednoj od ponajboljih epizoda te kako glumica Jennifer Carpenter (Debra Morgan) za svoju izvedbu zaslužuje Emmy.

Mike Hale iz New York Timesa tvrdi i da se fanovima završetak vjerojatno nije svidio, ali dodaje kako unatoč svemu funkcionira u kontekstu priče.

Pročitajte više