Za tri milijuna dolara moraju biti prokleto seksi: Top 15 najseksi Super Bowl reklama

Screenshot: YouTube

JEDAN od najvećih sportsko-glazbenih spektakala na svijetu svakako je i američki Super Bowl na kojem će večeras odmjeriti snage Baltimore Ravensi i San Francisco 49ersi.

Za razliku od prijašnjih godina, organizatori su odlučili ići na sigurno i kako bi izbjegli flop kao u slučaju nastupa Black Eyed Peasa, angažirali su jednu od najvećih pjevačkih zvijezda današnjice - Beyonce.

Ipak, ono što vrlo često privlači pažnju publike, a i posljednjih je dana preokupacija stranih, ali i domaćih medija, svakako su i reklame koje su nerijetko seksi i spadaju među najskuplje reklame, što se cijene minutaže tiče.

Primjerice, cijena jedne 30 sekundi duge reklame 1967. stajala je 261 tisuću dolara (iznos je prilagođen inflaciji) dok je 2011. taj iznosi bio vrtoglavih tri milijuna dolara. Stoga, nije teško pogoditi zašto oglašivači igraju na sigurno i u svojim se reklamama oslanjaju na velike zvijezde i, pogađate - seksipil.

15. Joga (2003)

Mnogi su zahvaljujući ovoj reklami ozbiljno razmislili o plaćanju satova joge, a kako to i obično biva, joga nije imala neke posebne veze s proizvodom koji reklamira. U ovom slučaju, bilo je to pivo Bud Light.



14. Tobasco (2006)


U ovom slučaju, lako je povući paralelu između vrućeg umaka i vruće djevojke, ali prilično je jasno da je i ovog puta seks ubačen bez nekog prevelikog razloga. Nikog nije posebno zasmetalo.



13. Megan Fox (2010)

Prije nekoliko godina, Megan Fox bila je još uvijek izuzetno zanimljiva stranim medijima, a to su iskoristili i marketinški stručnjaci Motorole i ovu ljepoticu ubacili u svoju reklamu.



12. Danica Patrick (2010)


Seks prodaje, a ako seks prodaje Danica Patrick, nema puno prostora za pogrešku. Iza reklame stoji Go Daddy koji su i ove godine angažirali ljepoticu Bar Rafaeli.



11. Naomi Campbell (2008)

Naomi Campbell, "Thriller" Michaela Jacksona i animirani gušteri. Iako zvuči kao san nadrogiranog čovjeka, riječ je o još jednoj seksi Super Bowl reklami.



10. Cindy Crawford (1992)

Cindy Crawford mnoge je impresionirala kada se 1992. pojavila u reklami za Pepsi, a čelnici su bili toliko zadovoljni da su Cindy angažirali čak dvije godine zaredom.



9. Cindy, još jednom (1993)

Ovog puta u igru je ubačena ne samo Cindy već i Michael Richards, zvijezda tada izuzetno popularnog "Seinfelda", ali i legendarni komičar Rodney Dangerfield. Ipak, jedna od najljepših žena svijeta ovog je puta bila suočena s jednim od najružnijih muškaraca u povijesti.



8. Ali Landry (1998)

Da reklama stvara zvijezde dokazuje i Ali Landry kojoj je ovo bio i jedini uspjeh u karijeri jer malo tko zna što se s njom dogodilo nakon ovog.



7. Paris Hilton (2007)

Mnogi prije ove reklame nisu smatrali da je Paris Hilton posebno seksi, ali uz puno šminke i odličnu kameru - sve je moguće.



6. Kim Kardashian (2011)

Poznata "posvuduša" Kim Kardashian nije propustila priliku da se pojavi u reklami za Super Bowl. Ima svoj reality show, opsjeda medije, svako malo pronalazi način kako da na sebe privuče pažnju pa zašto tu pažnju ne bi privukla i na neki proizvod. Ipak, postavlja se pitanje koliko je njena omraženost pomogla Skechersu.



5. Blizanke (2006)

Iako domaća publika u ovoj reklami neće primijetiti ništa osim seksi navijačica i još seksipilnijih blizanki, ova je reklama uspjela na dva terena - imala je seksi blizanke i pjesmu koja je zavladala američkim eterom.



4. Problem s odjećom (2006)

Go Daddy.com zna kako privući pažnju, a ovog su puta to učinili uz pomoć prsate ljepotice i popularnog izraza "wardrobe malfunction" iliti "nezgode s odjećom". Nažalost, reklama je bila zabranjena, ali osnivač Bob Parsons rekao je da se stranica itekako okoristila "zloglasnošću" ove reklame.



3. Adriana Lima (2008)

Adriana Lima ne mora reći apsolutno ništa, ali prodat će vam ono što Victoria's Secret želi. Amerikance je bez izgovorene riječi podsjetila da se bliži Valentinovo i da nakon završetka utakmice "prave igre tek počinju".



2. Kitana Baker i Tanya Ballinger (2002)

Mnogi tvrde da je upravo ovo najseksi Super Bowl reklama ikad. Postoji "čedna" verzija i verzija koju možete pronaći na internetu. Kitana Baker i Tanya Ballinger su golišave i tuku se mokrih majica. I da, prodaju neko pivo. Nije ni bitno koje.



1. Zabranjena Reklama (2009)

Prodaja niskokaloričnih pića nikada nije bila ovoliko seksi. Nažalost, nije bila seksi ni na Super Bowlu jer netko je zaključio da je previše vulgarna za prime time. Uživajte.


Pročitajte više