Zbogom Hrvatska? Zemlje u kojima morate živjeti ako vlastitim trudom i radom želite steći bogatstvo

Grafika: Centre for Policy Studies

ZNATE li što su to super-poduzetnici?

To su najpoduzetniji poduzetnici, individualci koji su osnovali nove tvrtke i zaradili najmanje milijardu dolara, piše Business Insider.

Britanski "Center for Policy Studies" napravio je listu tisuću super-poduzetnika iz 53 zemlje analizirajući Forbesove liste najbogatijih ljudi na svijetu. U istraživanje nisu uključili one koji su naslijedili milijarde ili manje bogatstvo uz pomoć kojeg su izgradili uspješan biznis.

Istraživanjem su željeli identificirati mjesta koja najbolje podupiru ovakve poduzetnike.

Izrael, Kina (Hong Kong), SAD, Švicarska i Singapur zauzeli su prvih pet mjesta na listi zemalja u kojima se možete obogatiti svojim radom.

Prema izvještaju, niski porezi i jednostavniji propisi u korelaciji su s velikim postotkom super-poduzetnika. Vladini programi potpore poduzetništvu nisu u korelaciji s tim postotkom.

Rezultati pokazuju da "američki san", ideja da pojedinac može doći do vrha vlastitim trudom, još uvijek nije mrtav. "Super-poduzetnici su stvorili milijune radnih mjesta, bilijune dolara privatnog bogatstva i trilijune dolara vrijednosti za društvo. Američki san postaje Globalni san", piše u izvještaju.



 

Pročitajte više