Alec Baldwin imao ružan razvod s Kim Basinger, 80-ih bio ovisnik o drogama i alkoholu

Foto: EPA

GLUMAC Alec Baldwin usmrtio je snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu na setu u Novom Meksiku. Ovaj tragični događaj danas je udarna tema svih svjetskih medija. Alec je nakon nesreće bio izvan sebe i ovo će zasigurno biti jedna od najvećih trauma u njegovom životu. Nesreća se dogodila tijekom snimanja filma Rust.

Baldwin je karijeru počeo osamdesetih godina, kada je s 22 godine glumio u sapunici The Doctors. Alec je zapravo diplomirao političke znanosti i htio je postati odvjetnik, no predomislio se i završio glumu na prestižnom institutu Lee Strasberg. 

U glumački svijet probio se nekoliko godina poslije, kada je glumio na Broadwayu i dobio ulogu u filmu Forever, Lulu. Gledatelje je osvojio ulogama u filmovima kao što su Bubimir, Lov na Crveni oktobar te u seriji Televizijska posla. 

Primio je dva Emmyja, tri Zlatna globusa te je bio nominiran za Oscara, a glumački talent je čest u njegovoj obitelji jer su i njegova braća Daniel, William i Stephen također glumci. 

Baldwin je 1993. godine oženio holivudsku glumicu Kim Basinger i s njom je dobio kćer Ireland. No, sedam godina kasnije Kim je predala papire za razvod. Njihova borba za skrbništvo nad kćeri bila je mučna. Padale su i optužbe za maltretiranje i alkoholizam, a 2007. godine procurila je audiosnimka u kojoj je Alec izvrijeđao kćer. Sada je Alec u dobrim odnosima s Ireland. 

Jednom prilikom otkrio je i da je 80-ih godina bio ovisnik o drogama i alkoholu, ali je na vrijeme krenuo na odvikavanje. Nakon teškog razvoda, Baldwin je upoznao voditeljicu i instruktoricu joge Hilariju Thomas. S njom je u posljednjih osam godina dobio šestero djece. Najmlađa kći stigla je u veljači ove godine.

Podsjetimo, po izvješćima, Baldwin nije znao da se u pištolju nalazi metak. Pojavile su se i fotografije shrvanog glumca nakon nesreće. Na jednoj se vidi kako shrvani Baldwin razgovara na telefon, a na drugoj plače oslanjajući se na bedra.

Pročitajte više