Amazon Prime prekinuo suradnju s Jeremyjem Clarksonom zbog kolumne o Meghan Markle

Foto: Profimedia

VODITELJ Jeremy Clarkson nedavno je napisao kolumnu u kojoj je rekao da mrzi Meghan Markle, koja je bila objavljena u britanskom The Sunu te je zbog nje Amazon sada prekinuo suradnju s njim.

Clarkson se prvo ispričao u pismu, a sada se ispričao i na Instagramu, ali princ Harry i njegova supruga ispriku su odbili. Upravo zbog toga njegove serije Clarkson's Farm i The Grand Tour bit će obrisane s Amazon Primea. Harry je tijekom svog intervjua s Tomom Bradbyjem rekao kako smatra da je kolumna "užasna, bolna i okrutna", a glasnogovornici princa i glumice optužili su voditelja za "širenje opasnih teorija zavjere i mržnju prema ženama".

"Dana 25. prosinca 2022. godine Clarkson je pisao samo princu Harryju, vojvodi od Sussexa. Sadržaj njegovog pisma bio je označen kao privatan i povjerljiv. Iako je gospodin Clarkson danas uputio novu, javnu ispriku, ono što još treba riješiti je njegov dugogodišnji obrazac pisanja članaka koji šire mržnju, opasne teorije zavjere i mržnju prema ženama", stoji u izjavi njihovog glasnogovornika.

"Osim ako svaki njegov drugi tekst nije također napisan u žurbi, kako on tvrdi, jasno je da ovo nije izolirani incident napisan u žurbi, nego niz članaka objavljenih u mržnji", dodaje se.

Iako su njegove serije doživjele uspjeh, pogotovo serija Clarkson's Farm, kako piše Variety, Amazon Prime je odlučio prekinuti suradnju s Clarksonom nakon sezona koje je prethodno naručio.

The Sun dobio preko 25 tisuća pritužbi na kolumnu

Kolumna u kojoj je voditelj napao Meghan postala je jedna od onih na koje se najviše žalila organizacija Independent Press Standards Organisation. Javno se ispričao i The Sun. Rekli su kako žale zbog kolumne koja je dobila više od 25 tisuća pritužbi.

Podsjećamo, Clarkson u kolumni svoju mržnju prema Meghan Markle nije skrivao, a dijelovi njegovog teksta su zaista neugodni.

"Noću ne mogu spavati dok ležim u krevetu, škrgućem zubima i maštam o danu kad će ona biti natjerana da paradira gola ulicama svakog britanskog grada dok joj gomila skandira 'sramota' i gađa je izmetom", napisao je Clarkson u članku, referirajući se na scenu iz serije Igra prijestolja.

U članku je napisao i da Meghan Markle mrzi više nego Rose West, ozloglašenu englesku serijsku ubojicu koja je mučila i ubila brojne mlade žene, među ostalima i pokćerku, tijekom 70-ih i 80-ih godina.

Pročitajte više