Američki DJ puštao glazbu bez prekida 110 sati

AMERIKANAC Dave Plotkin, DJ na radio postaji WPRKFM na Rollins koledžu, na Floridi, postavio je u petak neslužbeni svjetski rekord za najdulju radijsku emisiju jednog DJ-a.

Plotkin (25) je emisiju započeo u ponedjeljak u 9 sati ujutro, a odjavio ju je u 23.03 sati u petak, nakon punih 110 sati. DJ u Švicarskoj uspio je u srpnju 2002. izdržati 105 sati.

"Sve što sam radio, apsolutno sve u posljednjih pet dana, objavio sam na radiju pomoću mikrofona ili ovdje u studiju", rekao je Plotkin u petak navečer, uoči isteka 106. sata i rušenja starog rekorda. "Nedostaje mi vanjski svijet", priznao je.

Radijskim maratonom, planiranim više od godinu dana, prikupljeno je 16.150 američkih dolara za postaju koja emitira već 52 godine. Emisija je emitirana i na internetu, a donacije su pristigle čak iz Perua.

Guinness će Plotkinovo postignuće potvrditi za četiri do šest tjedana.

Prema Guinnessovim pravilima, Plotkin je morao govoriti najmanje jednom svakih 59 sekundi. Nije smio spavati i morao je sam najaviti sve pjesme koje je puštao, a koje nisu smjele biti dulje od šest minuta.

Između puštanja glazbe, Plotkin je ugostio mjesne bendove, razgovarao je s umjetnicima i istaknutim građanima, davao intervje ili se tuširao hladnom vodom u tuš kabini postavljenoj u blizini studija.

Bio je pod stalnom liječničkom kontrolom, a bodrili su ga novinari, prijatelji i članovi obitelji.

Pred sam kraj maratona Plotkin je bio toliko umoran da je pokušavao spremiti CD-ove u zatvorene kutije, lupao glavom u mikrofon i zaboravljao naziv postaje. Osjećao se, priznao je, kao laboratorijski miš.

Za usporedbu, 110 sati je vrijeme koje biste proveli gledajući sva tri dijela "Gospodara prstenova" 12 puta zaredom. Približno toliko vremena trebalo je i posadi Apolla 11 da se 1969. s Mjeseca vrati na Zemlju.

Pročitajte više