Božićni specijal Netflixa naljutio milijune kršćana jer je Isus prikazan kao gay

Foto: Press

NETFLIXOV božićni specijal naljutio je milijune kršćana diljem svijeta kojima se nije svidjelo to što je Isus prikazan kao gay.

Kratki film koji je premijerno prikazan na Netflixu Brazil 3. prosinca od tada je pokrenuo lavinu kontroverzi zbog svoje politički nekorektne satire koja Isusa prikazuje kao prikrivenog homoseksualca na Božić.

Do danas gotovo 1,4 milijuna ljudi potpisalo je peticiju kojom prozivaju Netflix zbog 46-minutnog božićnog specijala nakon što je ozbiljno naljutio brojne kršćane.

U Prvom Kristovom iskušenju (The First Tempation of Christ) Isus i njegov prijatelj Orlando stižu k Mariji i Josipu koji organiziraju rođendansku zabavu za svog sina. Isus pokušava sakriti svoj odnos s Orlandom koji neprestano sugerira da su više od prijatelja.

Za specijal je zaslužna brazilska komičarska grupa Porta dos Fundos, što je zapravo druga njihova satira religije nakon Posljednjeg mamurluka (The Last Hangover) koji prikazuje Isusove učenike kako ga traže nakon Posljednje večere. Za nju su nagrađeni i International Emmy nagradom.

Grupa se našalila na Twitteru gdje su linkom na drugu peticiju pozvali Netflix na skidanje svog novog specijala kojeg su nazvali tragičnim i tužnim. "Porta dos Fundos cijeni umjetničku slobodu i humor kroz satiru na najraznovrsnije kulturne teme našeg društva i vjeruje da je sloboda izražavanja ključna konstrukcija demokratske zemlje", naveli su u priopćenju.

Pročitajte više