DAWN FRENCH DOBILA JE ULOGU U NOVOM HARRYJU POTTERU

Britanska glumica Dawn French dobila je ulogu u trećem nastavku filma o Harryju Potteru, samo nekoliko tjedana nakon televizijske šale na račun prva dva nastavka u kojoj je sudjelovala za dobrotvornu zakladu Comic Relief. L

French će glumiti ulogu Debele dame u filmu "Harry Potter i zatočenik Azkabana", čije je snimanje upravo počelo, javlja BBC.

U maratonu BBC-a namijenjenom skupljanju novca za Comic Relief, održanom 14. ožujka, French je glumila malog čarobnjaka u parodiji na prva dva filma iz serije.

Christopher Columbus, redatelj prva dva filma o Harryju Potteru i koproducent trećeg filma, BBC-u je potvrdio da će glumica igrati Debelu damu. Ona će se pojaviti u više scena kao slika koja govori.

Dawn French najbolje je poznata kao televizijska komičarka, posebno kroz suradnju s Jennifer Saunders u BBC-evoj televizijskoj seriji "Vikar iz Dibleyja". Igrala je i dramske uloge u televizijskim serijama "Umorstvo prestrašno" i "Ted and Alice".

Filmovi o Harryju Potteru temelje se na romanima autorice J. K. Rowling. Drugi film - "Harry Potter i odaja tajni" zaradio je 53 milijuna funti od prodaja ulaznica u Velikoj Britaniji nakon što se počeo prikazivati poslije Božića prošle godine.

Čini se da će DVD koji u svijetu izlazi 11. travnja postati bestseler svih vremena. Pretprodaja tog DVD-a u Velikoj Britaniji premašila je pola milijuna primjeraka.

Pročitajte više