Debitanti u Potjeri pobijedili Moranu. Znate li pitanja koja je ona pogriješila?

Screenshot: HRT

U SINOĆNJEM izdanju kviza Potjera natjecalo se troje debitanata Darko, Josip i Maja. S njima se natjecao i Krešimir koji je ispao iz igre. Debitanti su igrali protiv lovkinje Morane Zibar.

Tim je u završnoj potjeri imao 14 koraka prednosti, što Morana nije uspjela stići. Pobijedili su je u završnoj potjeri i otišli kući sa 151.500 kuna.

Morana je zapela već na trećem pitanju koje je glasilo: "Trieština ili tršćanski umak priprema se od maslinovog ulja, češnjaka i koje začinske biljke?" Odgovor na ovo pitanje nisu znali ni Morana ni natjecatelji, a glasio je - od peršina.

Problem joj je stvorilo i pitanje: "Koji je naš pjesnik iz Vele Luke u pjesmi Ptice zapisao 'Pticama je u mojoj glavi tijesno'?" Morana i natjecatelji nisu znali odgovor. Maja je rekla da se radi o Oliveru Dragojeviću, no Morana se potom sjetila da je riječ o Danijelu Dragojeviću, što je i točan odgovor, ali joj nije priznat jer nije na vrijeme odgovorila.

Morana nije znala odgovoriti ni na pitanje: "Getsemanski vrt na obrocima je koje gore kod Jeruzalema?" Odgovorila je Golgota, a natjecatelji su iskoristili njenu grešku i točno odgovorili Maslinska gora.

Iduće pitanje koje je Morana pogriješila bilo je: "Koji naziv indijske savezne države dolazi od perzijskoga 'za pet voda'?" Rekla je Goa, dok je kapetanica Maja rekla da je točan odgovor Punjab.

Pročitajte više