Euforični Eastwood okrenut budućnosti

CLINT EASTWOOD, koji je režirao "Djevojku od milijun dolara" i glumio u filmu koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak osvojio četiri Oscara, izjavio je na dodjeli da je "sretan što još uvijek radi" sa 74 godine.

Na dodjelu 77. Oscara američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti Eastwood je poveo svoju 96-godišnju majku, a za sebe je rekao da je "samo dijete", javlja BBC.

Film je osvojio Oscara za najbolji film, najbolju glumicu (Hilary Swank), najboljeg sporednog glumca (Morgan Freeman), a Eastwood je u kategoriji najboljeg redatelja pobijedio Martina Scorseseja. Svoju tehničku i glumačku ekipu opisuje kao "dobro podmazani stroj".

Njegov uspjeh nastavlja se na pobjedu iz 1993. godine kad su "Nepomirljivi" osvojili također četiri Oscara.

"Hvala puno. Želio bih zahvaliti svojoj supruzi, koja mi je najbolji prijatelj. I majci koja je ovdje bila i 1993. godine. Tada je imala samo 84 godine. No, ona je ovdje sa mnom večeras ponovno. Zahvaljujem joj za njezine gene.

Bila je to prekrasna avantura. Napraviti film u 37 dana, za to je potrebna dobro podmazana mašina. Sretan sam što sam ovdje. Sretan što još uvijek radim. I gledao sam Sidneyja Lumeta (dobitnika Oscara za životno djelo) koji ima 80 godina i pomislio da sam još dijete. Imam još puno toga za napraviti. Pa, hvala vam svima. Cijenim ovo."

Pročitajte više